İsrail’in yardım talebine ret!

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail’de yayın yapan televizyon kanalı Channel 2’ye konuştu: “Yardım talebimize Türklerin verdiği yanıt olumsuz”

Barak televizyondaki konuşmasına şöyle devam etti, “Şu anda verdikleri yanıt olumsuz ancak eğer daha fazla yardıma ihtiyaçları bulunduğunu düşünür ve bunu bulamazlarsa ya da konuyu yeniden gözden geçirirlerse; biz teklifimizi yaptık ve yardım için hazır durumdayız.”

Haaretz gazetesinin daha önceki haberine göre, Barak, depremin ardından Savunma Bakanlığı’nın diplomatik-güvenlik bürosu başkanı Amos Gilad’a talimat vererek, Türk yetkililerle temasa geçmesini ve “gereken her türlü alanda yardımda bulunmak için hazır oldukları” mesajını iletmesini istemişti.

Bakanlık sözcüsü Yigal Palmor, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın talimatı doğrultusunda Türk yetkililerle görüşerek, “Ankara’daki İsrail büyükelçiliği Türk yetkililere yardım teklifinde bulundu” demişti.

“TÜRKİYE YARALARINI SARACAK GÜÇTEDİR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Van’a hareket etmeden önce Sabiha Gökçen Havalimanında yaptığı açıklamada ”Yaşanan olay gerçekten çok ciddi. Devlet bütün imkanlarıyla yaraları sarmaya çalışıyor. Ölenlere baş sağlığı diliyoruz” dedi.

Gazetecilerin, İsrail dahil yardım tekliflerinde bulunan pek çok ülkenin var olduğunu anımsatması üzerine de Kılıçdaroğlu, ”İnsani yardımlara saygı duyuyoruz. Türkiye dışarıdan yardım almaksızın yaralarını sarabilecek güçtedir” dedi.
.

1315830cookie-checkİsrail’in yardım talebine ret!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.