‘İsrail’le ilişkilerimize önem veriyoruz’

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, toplantıda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile Başbakan Erdoğan arasında yaşanan gerginliğin ardından yaşananların da gündeme geldiğini belirtti.

Türkiye’nin İsrail ile ilişkilerine önem verdiğini belirten Çiçek, “Bu ülkeyle ilişkilerimizi biz korumak istiyoruz. Çünkü bu konularla ilgili birçok el altından, yanlış, asılsız, alakası olmayan iç kaynaklı, dış kaynaklı değerlendirmeler yapılıyor.Onun için tekrar ifade etmek istiyoruz ki biz İsrail ile ilişkilerimize önem veriyoruz ve bu ülkeyle ilişkilerimizi korumak istiyoruz. Son tartışmalarımıza ilişkin gereken açıklamalar yapılmıştır, artık biz geleceğe bakıyoruz” dedi.

Bakan Çiçek, Türkiye’nin, İsrail’i ve İsrail halkını hedef almadığını, Başbakan Erdoğan’ın da bu hususu Davos’ta bir kez daha vurguladığını söyledi.

”Hamas’ın, Filistin sorununun çözümünün bir parçası olması gerekmektedir” diyen Bakan Çiçek, ”Tabiatıyla Hamas’ın buna uygun davranması gerekir. Filistin’de uzlaşı ve birliğin sağlanması kalıcı barışın temel şartlarından biridir diye düşünüyoruz. Bu çerçevede bir değerlendirme yapılmıştır” diye konuştu.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çiçek, ”İsrail ile yakın zamanda dolaylı ya da dolaysız bir temasınız olacak mı?” sorusu üzerine, “Bu ihtilaftan önce de çatışma öncesinde de çatışma sonrasında da taraflarla görüşebilen tek ülke biziz. Dolayısıyla bu görüşmelerde herhangi bir aksama falan olmadı, temaslar devam etti. Dolayısıyla gerekiyorsa bu görüşmeler her zaman yapılır ve yapılacaktır” yanıtını verdi.

 

1186850cookie-check‘İsrail’le ilişkilerimize önem veriyoruz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.