İsrailli diplomatın sırrı çözüldü

İsrail Büyükelçiliği’nde İkinci Sekreter olarfak çalışan Amir Laty adlı casusun, 28 Aralık’ta Avustralya’dan ayrılmak zorunda bırakıldığı, gizli devlet bilgilerine ulaşma yetkisi olan genç kadınlara “aşık” rolü oynadığı kaydedildi.

Laty’nin, Adalet Bakanı Philip Ruddock’un 26 yaşındfaki kızı Caitlin ile de uzun süredir arkadaş olduğu belirlendi. İsrailli casusun ilişkisi olanlar arasında Savunma İstihbarat görevlisi bir kadr ve Başbakanlık Uluslararası Siyaset Ünitesi’nden bir başka kadın görevli de bulunuyor. Avustralya istihbarat uzmanları, İsrail casusunun “honeypot” olarak adlandırılan ve istihbarat örgütlerinde görev yapan orta kademe kadınları baştan çıkarma yöntemiyle çalıştığını belirtti.

Commonwealth adına çalışan her memur, yabancı görevlilerle herhangi bir ilişki ya da görüşmeleri olduğunda bunu ASIO’ya bildirmek zorunda. Uzmanlar, bekar genç bir diplomatın görevlilerle  romantik bir ilişkiye girmesinin sınır dışı edilmeyi gerektirmeyeceğiniş ancak ilişkiye geçilen kadınların hassas bilgilere sahip kadınlar olması halinde durumun değişeceğini kaydediyor.

LİSTESİNDE BAKAN KIZI DA VAR
Öte yandan Laty’nin NSW cezaevlerinden birinde uyuşturucu ticareti suçundan hükümlü olarak bulunan eski bir İsrail Ordu İstihbaratçısı’nı ziyaret ederek görüşmesi de ASIO’nun dikkatini çektiği bildiriliyor.

19 yıla hükümlü kaçakçıya eski diplomatın yaptığı ziyaret “hayli şüpheli” olarak değerlendiriliyor. Laty’nin bu ziyareti, Phillip Ruddock’un sorumluluğu altında bulunan ASIO’ya bildirilmesi gerekiyordu. Ruddock’un bu konuda ASIO ile ilişkiye geçip geçmediği bilinmiyor. Ruddock, ayrıca, kızının İsrailli diplomatla ilişkisinin, bu diplomatın sınır dışı edilmesi ile ilişkisi olmadığını savunuyor.

Musevi toplumuna yönelik olarak Avustralya’da yayınlanan Australian Jewish News Gazetesi, Amir Laty’nin İsrailli yetkililere kendisinin Avustralya’dan sınır dışı edilme gerekçesinin, Adalet Bakanı Phillip Ruddock’un kızı ile olan “yakın” ilişkisi olduğunu söylediğini yazdı. Haberde, Laty’nin Ruddock’lara Noel yemeğine davet edildiği, ancak bu davetin daha sonra iptal edildiği ileri sürüldü. Ruddock’un küçük kızı Kirsty, 2002 yılında babasının sorumluluğunda olan Avustralya’nın mülteciler politikası nedeniyle utanç duyduğunu, bu nedenle Avustralya’da yaşanmak istemediğini söylemişti.


FOTOĞRAF:  Adalet bakanı Philip Ruddock’un kızı Caitlin Ruddock

1099870cookie-checkİsrailli diplomatın sırrı çözüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.