Süreyya The Guardian’ın ‘doping’ yazısında

The Guardian gazetesi ‘hile yapmanın daha az farkedilen bir şekle büründüğü’ diye işlediği haberde konuya örnek olarak milli atlet Süreyya Ayhan’ın durumuna da yer vererek, Ayhan, idrar örneğini başkasıyla değiştirdi iddiaları anımsatıldı.


Milli atlet Süreyya Ayhan’ın adı, Atina’da yapılacak Olimpiyatlar’da adı doping iddialarına karışan sporcular arasında gösterildi.


The Guardian gazetesinde Duncan Mackay imzasıyla yer alan haberde, Olimpiyat Oyunları tarihi boyunca, hile, yolsuzluk ve doping olaylarının önüne geçilemediğine dikkat çekildi. Haberde, “Yaklaşık 3 bin yıl önceki ilk Olimpiyat oyunları hile, skandal ve yolsuzlukla krakterize edilmişti. Görünen o ki hiçbir şey değişmemiş” denildi.


Bugün, hile yapmanın daha az farkedilen bir şekle büründüğü belirtilen haberde, konuya örnek olarak milli atlet Süreyya Ayhan’ın durumuna da yer verildi. Ayhan’ın, doping kontrolü için bir başkasının idrar örneğini verdiği iddialarını anımsatan gazete, Ayhan’ın adını, oyunlar öncesinde adları hile ve doping olaylarına karışan 4 sporcuyla birlikte andı.


İDDİALARA KARIŞAN 5 SPORCU


Gazetenin haberine göre, İrlandalı Cathal Lombard, kanda gücü arttıran erithropoitein maddesi kullandığı için, ABD’li Misty Hyman ve Jenny Thompson 2000 yılında yasaklanan büyüme hormonu meditropin kullandığı için, Bulgaristan’dan Ivan Slavkov, oylama yolsuzluğuna ilişkin soruşturmadan dolayı ve Süreyya Ayhan da, doping kontrolüne başkasının idrarını verdiği için oyunlar öncesi adı hile iddialarına karışan sporcular olarak gösterildi.
 

720690cookie-checkSüreyya The Guardian’ın ‘doping’ yazısında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.