ÖSS cevapları sınav günü nette

ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamada, ÖSS soru ve yanıtlarının, htttp://oss2009-sorular.osym.gov.tr adresli internet sayfasından açıklanacağı belirtildi.

Soru ve yanıtları yayımlayacak olan televizyon kanalları ile basın kuruluşlarının, bilgiye kolayca erişebilmek için izleyecekleri yolu, 12 Haziran Cuma günü ÖSYM Başkanlığından telefonla öğrenilebilecekleri ifade edilen açıklamada, sitede yer alacak soru ve cevapları içeren fikir ürünlerinin, telif hakları ile ilgili yasal mevzuat uyarınca korunacağı vurgulandı.

Açıklamada, 2009-ÖSS test soru ve yanıtlarının ulusal ve yerel televizyon kanallarında sadece sınavın yapıldığı gün ÖSYM internet sitesinde yayımlandıktan sonra, ulusal ve yerel basın organlarında da sadece 15 Haziran 2009 tarihinde bir defaya mahsus olmak üzere kullanılıp yayımlanabileceği bildirildi.

Diğer kullanıcıların ise soru ve yanıtları ancak kişisel faydalanmaları için kullanabilecekleri ifade edilen açıklamada, soru ve yanıtların ticari amaçla çoğaltılamayacağı ve dağıtılamayacağı vurgulandı.

Açıklamada, ”Sitemizde yayımlanacak olan 2009-ÖSS test soru ve cevaplarını kurallara aykırı biçimde kullananlar veya saat 15.00’den önce internet sayfalarında içeriği kullanıma açanlar hakkında yasal takibat yapılacaktır” denildi.

1206210cookie-checkÖSS cevapları sınav günü nette

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.