İstanbul Barosu’ndan Perinçek’e destek

Baro Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, bir kişinin tarihsel bilinç ile ifade etmeyi görev sayacağı düşüncelerinden dolayı yargılanması ve mahkum olmasının, uygar dünyanın “evrensel hukuk normları” iddiasını etkisizleştirdiği belirtildi. Açıklamada, “Bu iddiaların tarih boyunca savunusunu yapanların, düşünce özgürlüğü kavramını sadece kendileri için geçerli bir kalıp olarak görmeleri tek kelimeyle ibret vericidir” denildi.


Yargının, şeklinden usulüne kadar her yönden “tarafgir” bir nitelik taşıdığı savunulan açıklamada, yargılamanın sadece Türkiye için değil, tüm dünya için önemli bir hukuk dersi olduğu vurgulandı. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:


“İnsan onurunun, temel hukuk normlarına aykırı yasaları asla kabul etmeyeceğinin sergilenebilmiş olması bakımından, bu ‘özgün yargılama’ hukuksal açıdan bir geriye dönüştür. Bu sayede kanıtlanmıştır ki, tarihsel gerçekleri mahkeme salonlarında değiştirmeye kalkışanlar, sürekli ‘delinen’ yasaları ile asla dünyaya örnek olamayacaktırlar.”


İLGİLİ KÖŞE: Gün Zileli / Gerçek Mahkûmiyet!

1040220cookie-checkİstanbul Barosu’ndan Perinçek’e destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.