“İstanbul Edebiyat Festivali” başladı

İstanbul 2010 AKB Ajansı ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi iş birliğiyle düzenlenen ”1. İstanbul Edebiyat Festivali” başladı.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’ndeki açılış töreninde konuşan İstanbul 2010 Avrupa AKB Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, hazırladıkları yüzlerce proje arasında ”en seçkin olanlardan bir tanesinin bu festival olduğunu” söyledi.

İstanbul’un her an edebiyatın yaşandığı bir şehir olduğunu kaydeden Kurt, ajans olarak bu güzel etkinliğe katkı yapmanın ayrıcalığını yaşadıklarını bildirdi.

Ajansın çeşitli başlıklar altında birçok projeyi hayata geçirdiğini ifade eden Kurt, şöyle konuştu:

”Bizim temel hedefimiz bazı projeleri bitirmek değil, 2011 ve daha sonrasına İstanbul’a kalıcı bir şeyler bırakabilmektir. Bu noktada bu festival çok anlamlı. Türkiye’deki eli kalem tutan yazarlar, şairler bu festivalde. Dünyada şu anda reklam çalışmalarımızı ‘İlham veren şehir İstanbul’ sloganı ile yürütüyoruz. Tarihimize dönüp baktığımızda edebiyat ile şiir, İstanbul merkezli olduğu görülüyor ve olmaya da devam ediyor. Biz 2010 yılında da bu festivalde yer almak istiyoruz. 2010 yılının bütün yıl itibariyle bir edebiyat yılı olmasını umut ediyoruz.”

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, 1978 yılında kurulan birliğin yurt içinde ve yurt dışında birçok etkinlik yaptığını söyledi. Birliğin 13 şubesinin bulunduğunu anlatan Yavuz, sürekli kültür faaliyetleri yaptıklarını ve böyle bir festivalde yer almaktan dolayı mutluluk duyduklarını bildirdi. Yavuz, yaptıkları etkinliklerle Türkiye’deki yazarları, şairleri, aydınları ve bilim adamlarını gündeme getirdiklerini ve kamu oyuna tanıttıklarını dile getirdi.

Daha sonra, Kenan Işık tarafından Ahmet Hamdi Tanpınar, Yahya Kemal Beyatlı, Ahmet Haşim, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet Ran, Ahmet Arif ve Sezai Karakoç’un şiirleri okundu. Ayrıca, yazar Kemal Tahir, Cemil Meriç ve Tarık Buğra’nın eşya, kitap ve fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı.

Şiir akşamı, konser ve söyleşilerle devam edecek olan 1. Edebiyat Festivali 13 Aralıkta sona erecek.

1226020cookie-check“İstanbul Edebiyat Festivali” başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.