İstanbul kültürü Londra’da sergilenecek

Turizm ve Kültür Bakanlığı, Pegasus ve Beko’nun sponsor olduğu etkinlik 12-15 Nİsan saat 11-19 arasında Londra’da “Southampton Row WC1B 4DA” adresindeki Victoria House’da gerçekleşecek…

“İstanbul Inn London”un “Gör, tad ve al” sloganıyla organize ettiği etkinlikte son günlerde İngiltere basınında adından sıkca söz ettiren şef Silvena Rowe misafir şef olarak yer alacak.

SİLVENA ROWE?

Bulgaristan’da doğup büyüyen Rowe, “Beni mutlu yapmak için yemek yapardı” dediği Türk babasından yemek kültürünü ve Osmanlı mutfağını öğrendiğini söylüyor. Evlenip Londra’ya taşınınca da yemek yapma tutkusu araştırmacılığa itmiş. Notting Hill’de “Books for Cooks” adlı bir kitapçıda ve büyük şeflerin yanında çalışır. 2010’da BBC’de program yapar. ITV’de “This Morning”, BBC’de “Saturday Kitchen”, UK TV’de “Good Food Live” ve “My Kitchen”, ABC’de “Time Machine Chefs” ve son olarak da BBC’de “Country Show Cook” programlarında gösteri yapar…

Yayımladığı iki kitabı çok satanlar arasında yer alır ve Londra’da The May Fair Hotel’de açtığı restoran pek çok ünlünün durak yeri olmayı başarır.

“SEKSİ YEMEKLER HAZIRLIYORUM”

Son dönemde yemek programlarında üslup, konuşulan dil cinsel göndermelerle dolu olan Rowe, “Sadece yemek pişirme tekniklerini anlatarak insanları ekran başında tutamazsınız. Çok sıkıcı olur. İşi şova dönüştürmeniz gerekiyor. Ben öyle yapıyorum. Kibar kibar anlatmakla yetinmiyorum. Duygularımla, tutkumla pişiriyorum. Seksi yemekler hazırlıyorum” diyor.

Rowe, “Seksi yemek nasıl oluyor?” sorusunu da şöyle yanıtlıyor:

“Herkesin yapabileceği bir şey değil. Ben seksi olduğumiçin yemeklerimde seksi. Bahsettiğimşey yiyeceğin görüntüsü değil. Yediğiniz ortamda size o hissi verebilir. Restoranlarımda buna dikkat ederek bir atmosfer hazırlıyorum. Yemeklerim, dekorasyon ve hizmet hepsi beraber benim seksi görüntümün bir yansıması oluyor. Bugüne kadar aldığımen büyük iltifat neydi biliyor musun? Dünyada ünlü bir işadamı restoranıma gelip yemeğimi yedikten sonra ‘Silvena, bu güzel yemeği yedikten sonra canım seks yapmak istiyor’ demişti. Yemek yemekle seks arasında kesinlikle bir bağ var. Yemek yemek tıpkı seks gibi şehvetli bir iş. İnsana haz veriyor. O yüzden bir yemeği tarif ederken kadife, ipeksi, büyüleyici gibi seksi ifadeler kullanıyorum. Tarihte de benim gibi düşünenler var. Kitaplarım için Türkiye’den kaynak ararken Kanuni Sultan Süleyman’ın Hürrem’e yazdığı şiirleri ve aşk mektuplarını okumuştum. Hislerini tarif ederken hep meyvelerle, şekerlerle , şerbetli tatlılarla kıyaslama yapmış…”

“İstanbul’da tüm mutfak ekibi kadınlardan oluşan bir restoran açmak istiyorum” diyen Rowe’a göre mutfakta en iyi 5 kışkırtıcı yemek ya da alet şöyle:

– Uçucu baharatların kokusu: Burunda hissettiğinizde yemeğin lezzetine karşı tümüyle savunmasız olursunuz…
– Havan: Mutfaktaki en güçlü yardımcım…
– Kırmızı nar taneleri: Yemekleri renklendirir, gözünüzü de doyurur…
– Kırmızı acıbiber yağı: İçinde bu varsa bir yemeği asla unutamazsınız…
– Narenciyeler: İlk kitabıma da adını veren bu meyveler hayal gücünü kışkırtır…

FOTOĞRAFLAR:
http://www.innlondon.org/2013/03/18/silvena-rowe/

847450cookie-checkİstanbul kültürü Londra’da sergilenecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.