İstanbul – Londra seferindeki ‘terör şüphelisi’ tutuklandı

Guardian gazetesinde yer alan habere göre İngiliz yetkililer, şüphelinin yerel saatle 14.00’da havaalanına indikten sonra gözaltına alındığını, Londra’nın batısında sorgusundan sonra tutuklanıp kefaletle serbest bırakıldığını belirtti.

Şüphelinin sorgusunun bugün de devam edeceği kaydedildi.

Gazetede yer alan haberde, Türkiye’nin Suriye’den ülkeye giriş yapanların geçiş yolu üzerinde olduğuna dikkat çekiliyor.

İngiliz terörle mücadele yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamalarda, silah kullanımı ve bomba yapımı eğitimleri için İngiltere’den Suriye’ye giden ‘cihatçıların’ ülkeye geri döndüklerinde ‘güvenlik tehdidi’ oluşturabilecekleri endişelerini dile getirmişti.

Gazetenin haberine göre, eğitim almak ve savaşmak için İngiltere’den Suriye’ye giden 250 kökten dinci geçen ay İngiltere’ye geri döndü. Ocak ayında da Suriye’de ‘terör suçlarına’ karıştığı şüphesiyle 16 kişi gözaltına alındı. Tüm yıl boyunca yine aynı suçlamayla gözaltına alınanların sayısının da 24 olduğu belirtildi.

İngiliz vatandaşı 41 yaşındaki Abdülvahid Mecid’in de Şubat ayı başında Halep’te intihar saldırısı düzenlediği iddia edilmiş, İngiliz yetkililer Mecid’in Crawley’deki evini aramıştı.

Mecid’in bomba yüklü bir aracı Halep’teki bir hapishaneye sürerken infilak ettirdiği öne sürülmüştü.

Suriye’deki savaşta yaklaşık 20 İngiliz vatandaşının öldüğü tahmin ediliyor.

850530cookie-checkİstanbul – Londra seferindeki ‘terör şüphelisi’ tutuklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.