İstanbul Üniversitesi rektörünü seçiyor

İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Birsel Konferans Salonu’ndaki seçimlere, çoğunluğun sağlanması ve sandık kurullarının oluşmasının ardından geçildi. Ardından İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, tüm adayları tebrik etti. 


Yaklaşık 2 bin 500 öğretim üyesinin oy kullanacağı seçimler, 6 sandıkta saat 16.30’a kadar sürecek. 


Seçimler herhangi bir itiraz olasılığına karşılık baştan sona görüntülü olarak kaydediliyor. Seçimlerde en fazla oyu alacak 6 rektör adayının ismi YÖK’e bildirilecek. Daha sonra YÖK, adayların sayısını 3’e indirerek, birinin atanması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunacak. 


İÜ’de seçimlere katılan rektör adayları şunlar: 


“Prof. Dr. Gedik Akdeniz, Prof. Dr. Ali Akyüz, Prof. Dr. Ahad Andican, Prof. Dr. M. Veysel Batmaz, Prof. Dr. Gülçin Bermek, Prof. Dr. Melih Boydak, Prof. Dr. Kadir Erdin, Prof. Dr. Faruk Erzengin, Prof. Dr. N. Erhun Eyüpoğlu, Prof. Dr. Mustafa Keçer, Prof. Dr. Yunus Söylet, Prof. Dr. N. Kenan Ulualp, Prof. Dr. Seyfettin Uludağ.” 


Bu arada, Fen Fakültesi girişinde polis geniş güvenlik önlemi alırken, yine fakülte girişinde bir grup öğrenci oturma eyleminde bulunarak, demokratik olmadığı gerekçesiyle üniversitedeki rektör seçimini protesto etti. Daha sonra fakülteye girmek isteyen öğrencilere müdahale eden polis, bazı öğrencileri gözaltına alarak grubu dağıttı.

1071170cookie-checkİstanbul Üniversitesi rektörünü seçiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.