İstanbul’da 500 uçuş iptal edildi

Havayolu şirketleri, yolculardan uçuşlarıyla ilgili son durumu seyahatleri öncesi çağrı merkezlerinden öğrenmelerini istedi. Havalimanı sefer iptalleri ve rötarlar sebebiyle adeta otele döndü. Kalan yolcular banklarda uyuyarak sabahladı.

İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışı özellikle hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Havayolu şirketleri bugün ve yarın yapmayı planladığı yaklaşık 500 seferi iptal etti. Havayolu şirketleri, yolcularını uçuş öncesi son durumu öğrenmek için aramaların konusunda uyardı. Havalimanında iptaller dışında çok sayıda uçuş rötara girdi. Uçaklar kalkış öncesi buz önleyici sıvılarla yıkanıyor. Bu sebeple uçuşlar gecikmeli yapılıyor. Her uçak için yaklaşık 15 dakika işlem yapıldığı için yolcular uçak içinde uzun süre beklemek zorunda kalıyor.

HAVALİMANI OTELE DÖNDÜ

İstanbul’dan yurt dışına gitmek için Atatürk Havalimanı’na gelen turistler geceyi havalimanında geçirdi. Uçuşu iptal edilen yolcular havalimanını adete otele çevirdi. Banklara uzanan yolcular, burada uyudu. Bazı yolcular havalimanında cep telefonlarıyla kar görüntüsü çekti. İptaller sebebiyle havalimanına gelen yolcu sayısında da önemli düşüş yaşandı. Normalde yoğun olan pasaport geçiş noktasında az sayıda yolcu olduğu gözlendi.

THY 387 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Elverişsiz hava koşullarından en fazla Türk Hava Yolları etkilendi. THY, bugün ve yarın yapmayı planladığı 387 üzerinde seferini iptal etti. THY bugün 250 uçuşunu iptal ederken, yarın da iptallere devam etti. Yarın ise 137 seferini iptal ettiğini duyurdu. THY konuyla ilgili internet sitesinde şu duyuruyu yaptı: “İstanbul, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda beklenen meteorolojik hadise ve yoğun kar yağışı nedeniyle tablodaki seferlerimiz iptal edilmiştir. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.turkishairlines.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz.”

İptaller hava koşullarına göre her saat artıyor. Pegasus Havayolları iç ve dış hatlarda 52 seferini iptal etti. Atlasglobal Havayolları 18, Onur Havayolları ise iç ve dış hatlarda 10 seferini iptal etti. (CİHAN)

1475850cookie-checkİstanbul’da 500 uçuş iptal edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.