İstanbul’da Macar Kültür Akşamı

İstanbul Üsküdar Filizler Köftecisi’nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen geleneksel Macar Kültür Akşamı, Macar Kültür Merkezi öncülüğünde, Türk Macar İşadamları Derneği, Filizler Köftecisi ve Tempo Uno Kft. desteği ile gerçekleşti.

Macar Kültür Akşamı’nın açılış konuşmasını Macar Kültür Merkezi Yöneticisi Aron Sipos yaptı.

Aron Sipos açılış konuşmasında ” Bugün geleneksel hale gelmiş dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Macar Kültür akşamına destek veren Türk Macar İşadamları Derneğine, Filizler Köftecisi’ne ve Tempo Uno Kft.’ye teşekkür ederiz. Bu akşam hem yemek yiyeceğiz, hemde Macar edebiyatından harika şiirler dinleyeceğiz” dedi.

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Hendrich Balázs konuşmasında ” Macar Kültür akşamının organizasyonunda emek veren
ahçımız Zsófia Mautner’e, İstanbul’da müstesna yeri olan Filizler Köftecisine ve Fahri Konsolos Osman Şahbaz’a teşekkür ederiz. Hepinize afiyet olsun” dedi.

Fahri Konsolos Osman Şahbaz ise ” Türk ve Macar işbirliğine ticari, ekonomik alanda olduğu gibi edebiyat, kültürel, sanatsal ve gastronomi alanında da destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz”dedi.

Gecenin özel hazırlanan yemeklerini, günümüzde televizyon programları hazırlayan, Chili&Vanili gastro blogunu yazan, Macar online mutfak dünyasında bir isim olan, Türk mutfağının hayranı Zsófia Mautner Brüksel’de diplomat yaşamını bırakarak, hayatına yeni bir anlam kazandıran mutfak gastronomi alanına adım attı. Geçen senelerde birçok yemek tarif kitabı yayımlanmış olan Mautner’in Macaristan’daki kendi yemek programı geniş kitleler tarafından takip edilmektedir. Çağdaş yemek tarifleri Macaristan’da binlerce takipçisi tarafından hazırlanmaktadır.

Macar edebiyatçıları ve şairleri Attila Jòzsef, Ferenc Molnár, Fodor Ákos, Karinthy Frigyes ve György Faludy’den Türkçe ve Macarca eserler okundu.

Geceye Macaristan İstanbul Başkonsolosu Hendrich Balázs, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, DEİK – DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Macaristan İstanbul Başkonsolos Vekili Torma Tamás, Konsolos Dr.Felföldi Mónika, Bulgaristan İstanbul Konsolosu Veselin Bozhilov, Harangvölgyi Cosmetics’den Boglárka Csősz, Macar Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Dr.Sadrettin Apaydın, Romani Design’dan modacı Erika Varga, Seyyah Kisgyörgy Éva, diplomatlar, gazeteciler, akademisyenler, işadamları ve öğrenciler katıldı.

Gecenin sonunda Zsófia Mautner’e plaket takdim edildi.

770830cookie-checkİstanbul’da Macar Kültür Akşamı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.