İstanbul’da selde ölü sayısı artıyor

İkitelli tır garajındaki araçların sele kapılarak sürüklendiği alanda, ekiplerin çalışmaları aralıksız olarak sürüyor. Yapılan çalışmalarda, bölgede 2 kişinin cesedi daha çıkarılarak morga götürüldü. Bir tır içerisinde sıkışan bir kişinin cesedi de çıkarılmaya çalışılıyor.

Cesetlerden birinin bölgede küçükbaş hayvan otlatan bir çobana, diğerinin de tır garajındaki bir güvenlik görevlisine ait olduğu belirtildi.

Garajdaki tüm araçların kullanılamaz hale geldiği görülürken, sel suları arasında telef olan küçükbaş hayvan ölülerine de rastlanıyor.

TIR garajında sele kapılan bir kişinin cesedi de sabah saatlerinde bulunmuştu.

TRAKYA’DAKİ SELDE 7 ÖLÜ

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Trakya’daki sel felaketinde toplam 7 kişinin öldüğünü, 13 kişinin de yaralandığını bildirdi. Kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları sürdürülüyor.
Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul’un Çatalca ve Silivri ilçeleri ile Tekirdağ’ın Saray ilçesindeki aşırı yağışlar nedeniyle oluşan selde Handan, Büşra, Afra Çakar ile Mustafa Bilgin (82), Fatma Bilgin (79) Faruk Donat ve Havanur Korkmaz hayatını kaybetti.

İstanbul’daki sel felaketinde Mustafa Koç, İbrahim Şemhem, Hasan Manav, Gamze, Onur, Gülşah Tek, Nursel Kaplan, Ayhan Taş, Sıdıka Şengüler, Zuhal Davulcu, Metin Çubuk, Coşkun Poyraz ve Azra Manav yaralandı.

Yaralılar Silivri, Selimpaşa ve International Hospital hastanelerinde tedaviye alındı.

Kaybolan Fatih ve Berna Çakar’ı arama çalışmaları sivil savunma ekipleri ve askeri birliklerce sürdürülürken, Tekirdağ’a Başbakanlık tarafından 250 bin TL ”acil ödenek” gönderildi.

HASAR DURUMU

Sel ve su baskınları nedeniyle bölgedeki çok sayıda ev ve iş yeri ile bazı okullar ve devlet hastanelerinde hasar oluşurken, afete maruz kalan ilçelerde hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Tekirdağ’da 8 ev, 3 iş yeri, 1 ağıl ile 1 köprü yıkıldı, 12 ev ve 1 çiftliği su bastı.

İstanbul’daki sel felaketinde de bin 700 ev, yazlık konut ve iş yeri su baskınına uğradı.

Hasar gören 20 dairelik bir blok boşaltıldı.

Silivri ve Selimpaşa’da 7-8 okul ile Çatalca, Silivri ve Selimpaşa devlet hastaneleri su baskınlarında zarar gördü. 58 araç ve 15-20 teknede hasar oluştu.

Ayrıca Türk Kızılayı’nca her iki il’e toplam 600 battaniye, 200 gıda kolisi, 10 çadır, 33 yatak, 33 karyola, 20 mutfak seti, 174 rulo yatak, 26 şilte ve bin 160 şişe su gönderildi.

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ

6 helikopter, çok sayıda kurtarma botu ile kamu ve özel iş makinelerinin yer aldığı arama-kurtarma çalışmalarına İstanbul Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü, 1. Ordu Komutanlığı ve bağlı birliklere ait kurtarma ekipleri, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı, Orman Bölge Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Arama Kurtarma, İtfaiye Daire Başkanlığı, İSKİ Genel Müdürlüğü, İBB Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ile emniyet ve jandarma ekipleri katılıyor.

1217840cookie-checkİstanbul’da selde ölü sayısı artıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.