İstanbul’u dinliyorum

Bu gün yağmur var İstanbul’da. Televizyon ve radyolar halka tedbirli olmaya cağırıp duruyorlar. İstanbul’un carpık yapılaşması içinde, dere yataklarına elleriyle yaptıkları tek odalı gecekondularda oturanlar tedirgin. Mazhar Alanson’un dediği gibi  bu gün yağmur var İstanbul’da. Ve sel korkusu yaşayanlar, anne sözü dinler gibi mahsun.

İstanbul’un sokaklarında yürürken artık Londralı bir tatılcının gözü ile bakamadığımı keşfediyorum İstanbula. Her yerde insanlar var. Ve ne kadar çoklar, yollar caddeler otobusler vapurlar  meydanlar  hatta en tenha sokaklar insan dolu. İstanbul’da insanların merakla gözlerinden kurtuluş kacış yok. Herkes telasla herkes kaygılı  herkes gemisini yüzdürmeye calışan  kaptan, herkes biraz iyi, biraz kötü ve vazgecmiyor çokca uyanık olma çabasından.

Bu gün yağmur var İstanbul’da.

Vapur iskelesi önünde elindeki kagıt mendilleri satmaya calışan 71 yaşındaki ihtiyarla ayak üzeri laflıyoruz. İki oğlu varmış, gelinleri istememiş, bir otelde geceliği 10 milyon’a 3 yıldır kalıyormuş. Bu günku otel parasına cıkarınca da  Allaha bin şükürmüş. Dört paket mendil aldığım için ve yine Allah benden de razı olsunmuş. Hepsi bu kadar işte ..

BİLİYOR MUSUNUZ  yaşlı amca ve onunla aynı kaderi paylaşanları saydım. Yasayıp duruyorlar işte o kadar insanın içinde, İstanbul’da ,kimse  onların farkında bile olmadan.

Birilerine sormalı, ögrenmeli nedir raconu İstanbul’da yaşamanın?

Yine yağmur var İstanbul’da…

Paralardan atılan sıfırlarla enflasyonu sabitlemeye planlayanlar, küçük işlerle  büyük paralar vuranlar, büyük konuşanlar iste o ağbiler, amcalar, bu dev kentte yasэyanların mutsuzluğuna da  bir çare bulsalar. Saydam yaşayanlara yeniden hayata katsalar. Hayat bayram olsa şu vapur artık gelse, yağmur dinse, günes çıksa . Veya hic durmadan yağsa yagmur. İstanbul akça pakça olana kadar.

Yine yagmur var İstanbul’da ve herkes anne sözü dinler gibi mahsun…

1088160cookie-checkİstanbul’u dinliyorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.