İstanbul’un Olimpiyat adaylığını ‘BBC baltaladı’

Daily Mail’in haberine göre reklam dünyasının en güçlü iş adamlarından biri olan Sorrell, BBC’nin Taksim Meydanı ve çevresindeki olayları haber yapış biçiminin geçen ay Buenos Aires’te Olimpiyat Komitesi üyelerinin yaptığı oylamayı etkilediğini öne sürüyor.

BBC’nin Gezi eylemleri sırasında hükümet karşıtı göstericiler ile polis arasındaki çatışmayı ”aşırı abartarak” yansıttığını ve Türkiye’ye ”haksızlık yaptığını” söyleyen Martin Sorrell, Türkiye’dekilerin de BBC ve CNN’in haberleri nedeniyle Olimpiyat adaylıklarının zarar gördüğünü düşündüklerini belirtiyor.

Reklamcı iş adamının suçlamalarına karşılık BBC, ”İstanbul protestoları önemli bir gelişmeydi. Haber yapış biçimimizin doğru ve yansız olduğundan memnunuz.” dedi.

BBC, İngiltere’nin 2018 FIFA Dünya Kupası’nın ev sahipliğine adaylık sürecinde de promosyon firmalarının eleştirilerine hedef olmuştu.

FIFA’nın Zürih’te yaptığı oylamayla aynı hafta içinde BBC televizyonunun Panorama programında FIFA’daki yolsuzluklarla ilgili bir dosya yayımlanmıştı.

2010 yılında yapılan bu oylama sonucu Dünya Kupası’na Rusya’nın ev sahipliği yapmasına karar verildi.

849190cookie-checkİstanbul’un Olimpiyat adaylığını ‘BBC baltaladı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.