İstanbul'un yarısı kaçak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbul'daki 1 milyon 194 bin 643 binanın çoğunun imara aykırı ve kaçak yapılardan oluştuğuna işaret ederek, "Yapıların yüzde 57'si yasal ve teknik prosedürleri yerine getirilmemiş ruhsatsız yapılar. Bu verilere, sağlam yapı stokunun 2. deprem kuşağının standartlarına göre yapılmış olmasını da ilave ettiğimizde ortaya çıkan sonuç bizi devasa bir yükün altına sokmuş oluyor. Yani İstanbul'un yarısının yıkılıp tekrar yapılması gerekiyor" dedi. 


İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve İstanbul Valisi Muammer Güler'in katılımıyla gerçekleştirilen "Deprem Odaklı Büyük Dönüşüm Projeleri Tanıtım Sergisi"nin açılışında, "Deprem Odaklı Büyük Dönüşüm Projesi" hakkında bilgi veren Topbaş, "Depremle birlikte yaşamak, bu şehrin bir gerçeğidir. Ancak depremin acılarını yaşamak bir kader olamaz. Bunun için İstanbul'un maruz kaldığı kötü şehirleşme tecrübesinin ortaya çıkardığı bozuk yapıyı bertaraf ederek, yeni bir İstanbul'u ancak kentsel dönüşüm projeleriyle hayata geçirebiliriz. Bu konuda Zeytinburnu, Fatih ve Küçükçekmece Kentsel Dönüşüm Projeleri, İstanbul için çok önemli bir başlangıcı ifade ediyor" diye konuştu. 


"Artık biz İstanbul'u 1. derece deprem bölgesi olarak değerlendiriyor ve yapı standartlarımızı buna göre şekillendiriyoruz" diye konuşan Topbaş, Kartal, Maltepe, Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Fatih'te başlattıkları kentsel dönüşüm projeleri ile yılların ihmalini çözmeye çalıştıklarını dile getirdi. 


Kaçak ve ruhsatsız binalar konusunda mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Topbaş, şimdiye kadar 11 bin 453 yıkım yaptıklarını bildirdi.

1064900cookie-checkİstanbul'un yarısı kaçak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.