Star Gazetesi Ali Özmen Safa’nın

TMSF’nin Esentepe’deki binasında yapılan ihaleye, İpek Yayıncılık Bilim Sanatsal Eğitim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş ile KKTC’li işadamı Ali Özmen Safa katıldı.


Kapalı zarf, açık artırma usulüyle yapılan ihale, 5 milyon 150 bin dolar teklifle KKTC’li iş adamı Ali Özmen Safa’da kaldı.  Ali Özmen Safa, Hürriyet Gazetesi eski Londra muhabirlerinden Mihrişah Safa’nın kayınbiraderi olması dolayısıyla Türkiye’deki medyaya yabancı bir isim sayılmıyor…


KAZANÇLI BİR YATIRIM


Star Gazetesi’nin ihalesine katılacak olan Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türk işadamı Ali Özmen Safa, ‘Star’ı kazançlı bir yatırım olarak düşündüğümden de ihaleye gidiyorum…’ demişti.


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 19 milyon 500 bin dolar muhammen bedel ile satışa çıkarılan Star Gazetesi’nin ihalesi bugün (çarşamba) yapıldı.. İhalede, Kıbrıslı Türk işadamı Ali Özmen Safa ile İpek Yayıncılık ile yarıştı.


MERKEZİ LONDRA’DA


Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türk işadamı Ali Özmen Safa, çoğu KKTC’de olan yatırımlarını Londra’daki  Property International Plc Groub çatısı altında yönetiyor.


Star Gazetesi ihalesine katılmak için İstanbul’a uçmadan önce Akşam’ın sorularını yanıtlayan Safa, Star Gazetesi’nin fizibilitesini incelediğini ve yatırıma değer gördüğü için ihaleye katıldığını söylemişti.


Gazete satın almayı yalnızca yatırım olarak düşündüğünü belirten işadamı ihale öncesinde şunları söyledi:


“Umarız ihale bizde kalır da alırız. Öteden beri Türkiye’de yatırım yapmayı düşünüyordum. Star Gazetesi ile giriş yapmayı isterim. Basını bir işletme, bir yatırım olarak görüyorum. Kazançlı bir yatırım olarak düşündüğümden de ihaleye gidiyorum…”


Property International Plc Groub da Londra’da yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:


“Gazete için gereken finansman tamamen Safa’nın kendi  kaynaklarından sağlanmaktadır. Ortaklık söz konusu değildir. Ancak İngiltere’de halka açık şirket yönetmiş olan Safa ortaklığın sinerji yaratacağını bilmekte, gazeteyi daha ileri götüreceğine inandığı  ortaklık ve birlikteliklere her zaman sıcak bakmaktadır.”


YATIRIMLARININ ÇOĞU KKTC’DE


Safa’nın yatırımlarının büyük bir kısmı KKTC’de turizm, inşaat sektöründe bulunuyor. Safa, KKTC’de yalnızca geçen yıl 350 yapılmış lüks villayı sahiplerine teslim etti… KKTC’de ilk su arıtma tesisi kuran işadamının sahibi olduğu Londra merkezli Property International Plc Groub’un yılda 100 milyon Sterlin’in üzerinde cirosu bulunuyor.


Ali Özmen Safa daha önce de Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) özelleştirilmesine katılacağını söylemiş fakat Türkiye’nin KTHY payını KKTC hükümetine devretmişti. Safa, KKTC’nin KTHY özelleştirme durumunda yine almak istediğini açıklamıştı…



STAR GAZETESİ İKİNCİ KEZ SATIŞTAYDI


Satışa konu ticari ve iktisadi bütünlük, gazete isim hakkı, matbaa ve teçhizatları, marka/marka başvuruları, internet alan adı ile söz konusu mal hak ve varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmeleri kapsadı.


TMSF’den alınan bilgiye göre, Star Gazetesi’nin İstanbul merkez olmak üzere Ankara, İzmir ve Adana’da çok gelişmiş matbaaları bulunuyor. Bu matbaalarda yerel ve ulusal toplam 43 süreli yayının baskısı yapılıyor. Birçok ulusal gazetenin baskısının da yapıldığı matbaalar, mevcut portföyü ile birlikte satıldı.


Daha önce sadece Star Gazetesi baskısı için kullanılan kaynaklar bugün 6 adet günlük, 2 adet haftalık ulusal gazetenin baskısıyla birlikte 35 bölgesel süreli yayının baskısında kullanılıyor.


Matbaalar, 1999’dan 2003 yılı sonuna kadar Uzan Grubu’nun çıkardığı yayınlar ve Genç Parti’nin tanıtım broşürlerinin basımında değerlendirilmişti. Star Gazetesi’nin ihale tarihi, daha önce 6 Ekim 2005 olarak belirlenmiş, başvuru olmadığı için ihale ertelenmişti.


FOTOĞRAF: Ali Özmen Safa ve Safa 

686320cookie-checkStar Gazetesi Ali Özmen Safa’nın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.