Step, Harrods’a girdi gözünü zirveye dikti

90 yıldır Türkiye’de halıcılık yapan Şengör Ailesi’nin üçüncü kuşak temsilcisi Cem Şengör, Step markasıyla dünya pazarlarındaki etkinliğini artırıyor.


HERKESİ ÇOK ETKİLEDİ


Dünyanın en prestijli çok katlı mağazası Harrods’ta Aralık 2006’da ‘corner’ açan Stepevi, kendisine ait konseptiyle Harrods’ta satışa başladı. Harrdos’ın halı ve kilim departmanı sorumlusu Eamon Spelman, Stepevi’nin müşterileri tarafından çok beğenildiğini belirterek Singapurlu bir işadamından 14 bin sterlin tutarında sipariş aldıklarını söyledi. Dünyanın en önemli çok katlı mağazaları arasında yer alan Selfridges de Step markalı halıları satmaya başladı. Stepevi’nin gördüğü ilgiye şaşırdıklarını belirten Selfridges yetkilileri de ‘Modern, yenilikçi ve yeni teknolojiler içeren halılar, halı düşkünü olmayan müşterilerimizi de çok etkiledi’ dedi.


FRANSA’DAN ÖZEL DAVET


Stepevi’nin İngiltere’de yakaladığı başarıyı basın mensuplarıyla paylaşan Step Halı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şengör, ‘Şirket olarak lüks marka pazarına girmeyi hedefliyorduk. Bu sektörün en önemli merkezi Londra. Londra’da var olmak bizim için Şampiyonlar Ligi’nde oynamak gibiydi. Bir yılda elde ettiğimiz başarılar ligin en önemli oyuncularından biri olmaya doğru hızla ilerlediğimizi gösteriyor’ dedi.


Londra’da başarılı olmanın kendilerine farklı kapılar açtığını ifade eden Şengör, ‘Fransa’da düzenlenen Maison&Objet Fuarı’na daha önce kabul edilmemiştik. 2006’da fuara katıldık, bu yıl da fuardan özel davet aldık’ dedi. Şengör, yeni yaptıkları anlaşmalar hakkında şu bilgileri verdi: ‘Dünyanın en önemli mobilya ve aksesuar zincirlerinden Fransız Roche Bobois ve İtalyan Natuzzi ile anlaştık. Roche Bobois’in tüm dünyadaki 200 mağazasına ürün vereceğiz. 200 mağazası olan İtalyan Natuzzi de bizimle çalışmaya başladı. 2006 yılında da Manhattan’daki corner’ımızı açtık. Ortadoğu’nun lüks merkezi Dubai’de de yeni bir mağaza açtık.’


YABANCI BASIN ÇOK İLGİLİ


İNGİLTERE’DE faaliyete başladıkları günden bu yana yoğun bir tanıtım ve halkla ilişkiler kampanyası da yürüten Step, her ay Elle Decor, Inside Out, House&Garden, Financial Times How to Spend It, Country Homes gibi dergilere de kapak oluyor. Şengör, son olarak British Airways’in dergisinin kendi mağazalarından söz ettiğini söyledi.


28 MİLYON DOLAR CİRO


ISPARTA’DAKİ fabrikasında yeni teknolojiler kullanarak üretim yapan Step Halı, Step ve Stepevi adını taşıyan iki ayrı mağaza sistemi kullanıyor. Türkiye’de 28 Step adlı mağazası olan şirketin 50 tane de corner’ı var. Yurtdışında Beyrut ve Amman’da üç Step, Londra ve Dubai’de iki Stepevi olmak üzere beş mağazası bulunuyor. Londra, Viyana ve New York’ta ise Stepevi corner’larıyla faaliyet gösteriyor.


ABD’den Kore’ye 33 ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Şengör, ‘Yeni hedefimiz Seul olacak; mağaza ya da corner düşünüyoruz. Güney Afrika’dan da talep var, orayı da planlarımız arasına aldık’ dedi. Londra’daki mağazaya 2 milyon dolarlık yatırım ancak geri dönüşün hedeflediklerinden çok daha önce olacağını söyleyen Şengör, 2006 yılındaki 16 milyon dolarlık cirolarını da bu yıl 28 milyon dolara çıkaracaklarını söyledi.


ÜNLÜ İSİMLERE HALI


Türkiye’deki Harvey Nichols mağazasının dekorasyonunda halıları kullanılan Step, İngiltere’de de özel projelere imza atıyor. Şengör, ticari ilişkileri nedeniyle isim vermek istemese de Stepevi, ünlü isimlere halı üretiyor.


Bunlardan biri de Chelsea’nin sahibi Rus işadamı Roman Abromovich. Chelsea’nin yöneticileri Abromovich’e sürpriz yapmak için Step’ten üzerinde Chelsea’nin amblemi olan mavi ve beyaz renklerden oluşan özel bir halı üretmelerini istemiş. Halı, şu anda Abromovich’in ofisini süslüyor. Step’in, son günlerde aldığı en büyük siparişlerden biri de Dubai Prensi El-Maktum tarafından verilmiş. El Maktum’un Dubai’deki malikanesinin döşemesinde değeri 300 bin dolarlık Step Halı ürünleri kullanılmış.


FOTOĞRAF:  Cem Şengör

800300cookie-checkStep, Harrods’a girdi gözünü zirveye dikti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.