“İstesem daha çok para kazanırdım”

Blair, “İstesem daha çok para kazanırdım” dedi.Blair, Hindistan’da yayın yapan CNBC-TV18 kanalına verdiği röportajda Ortadoğu barış temsilcisi görevini kullanarak, Filistin topraklarında yaptığı cep telefonu ve doğalgaz anlaşmalarından kazanç sağladığı ve Muammer Kaddafi hükümetine JP Morgan adına lobi faaliyetinde bulunduğu yönündeki ithamların kendisini üzdüğünü söyledi. Blair iddiaları “yanlış” ve “absürd” olarak nitelendirdi.

Hafta içinde, Blair’in, “milyarderlere yakışır hayat tarzı” ve ABD, Rusya, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’den oluşan Ortadoğu Dörtlüsü’nün temsilcisi olarak İsrail yanlısı bir tavır sergilediği yönünde eleştiriler gündeme gelmişti.

Daily Telegraph gazetesi dün yayımlanan haberiyle, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün önümüzdeki birkaç gün içinde Blair’i istenmeyen adam ilan etmek üzere bir teklif hazırladığını ve İngiliz siyaset adamının Dörtlü’deki konumunun tehlikede olduğunu bildirmişti.

TARTIŞILACAK SÖZLER

Blair, dün akşam yayınlanan röportajında, Rupert Murdoch’la ilişkisini savunması ve Londra’da yaşanan ayaklanmalardan alkoliklerin, uyuşturucu bağımlılarının ve fahişelerin çocuklarını sorumlu tuttu. Blair ayrıca hakkındaki bu son iddiaların “Yeni İşçi Partisi”ni yarattığı için kendisine kızgın olan solcu medya ile üst üste üç seçim kazandığı için kendisinden nefret eden sağcı siyasetçilerin işi olduğunu söyledi.

İngiliz siyaset adamı, “Muhtemelen hayatımın üçte ikisini ücretsiz faaliyetler için harcıyorum. Muhtemelen zamanımın büyük bir kısmını ücretsiz olarak yaptığım Ortadoğu barış süreci çalışmalarıyla geçiriyorum” derken Afrika’da yoksullukla mücadele eden ve Hindistan’da dinlerarası diyalog için çalışan vakıfları için para topladığını da sözlerine ekledi.

838650cookie-check“İstesem daha çok para kazanırdım”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.