İstifa et Unakıtan!

Dostum değilsin ki, size bir dost tavsiyesi yapayım.  Ağabeyiniz değilim ki, bir ağabey tavsiyesi ile sizi doğru yola çağırayım. Sakalım yok ki, sözüm dinlensin. Sıradan bir Türk vatandaşı olarak size naçizane bir tavsiye yapmak istiyorum. Anlayana sivri sinek saz, anlamayana “ulan çek git “ az.


Ülkemizde Başbakan’ın vatandaşına “Ulan” hitap ettiği dönemler yaşıyoruz. Halk, üretimin düştüğü, işsizliğin arttığı, yoksulluğun diz boyu gittiği bir ülkede ekonominin iyiye gittiği yalanıyla kandırılıyor. Neden mi ? Çünkü, ülkenin kaynakları dış borç faizi ve bu borçların anaparalarının ödenmesi için kullanılıyor da ondan.


Yazının başlığını sakın yanlış anlamayın. İstifa Et Ulan, Unakıtan demiyorum. İstifa Et Sayın Bakanım diyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ni şerefli bir  Bakanı’na “Ulan” demek, hangimizin haddine düşmüş. Bizler, sıradan vatandaşlar olarak Başbakanımızı ve Bakanımızı dinleriz, fırçası ve küfrünü yeriz, sonda da koruma polislerinden dayağımızı.


İstifa Et Sayın Unakıtan. Ülkene zarar veriyorsun. Bu ülke, sizleri, geçmiş yönetimlerin yolsuzluklarından kurtulmak için seçti. “Lanet Olsun Yolsuzluklara” deyip din korkusu ile yolsuzluklardan uzak duracağınızı sanıp sizlere oy verdi.


İstifa Et Sayın Unakıtan. Partine zarar veriyorsun. Senin partine oy veren milyonlarca vatandaş, kaçak villa inşa edesi, oğluna vergi indirimi yapasın, kendin için af yasaları çıkarasın diye oy vermedi AKP’ye.


İstifa Et Sayın Unakıtan. Ekonomiye zarar veriyorsun. Ekonomi, spekülasyonlara, belirsizliklere, yolsuzluk söylentilerine katlanamaz. Güven, istikrar ve rekabet, ekonominin dayandığı temellerdir. Kendin için özel yasalar ve aflar çıkararak ekonominin temel kurallarını hiçe sayan bir Bakan, ekonominin başında kalamaz.


İstifa Et Sayın Unakıtan. Vatandaşa zarar veriyorsun. Vatandaş, senden geec gündüz demeden arı gibi çalışmanı, namuslu ve dürüst olmanı, ailenden ve çocuklarının gelecekleri için değil, halkın için, yoksulluk ve işsizliği önlemek için çalışmanı bekledi. Siz ise milyonlarca vatandaşının çıkarlarını hiçe sayarak çocuklarını ve kendi çıkarlarını düşünüyor gibi (!) davranmayı sürdürdün. Vatandaşa zarar vermeye başladın Sayın Bakan.


 İstifa Et Sayın Unakıtan. Devlete zarar veriyorsun. Vatandaş, devletine güvenip Devlet Adamlarının kendi kişisel çıkarları için devlet olanaklarını kullanmasını istemiyor. Sizin pervasızlığınızın yarattığı örnekler, vatandaşın devletine güvenini sarsmaya başladı.


İstifa Et Sayın Unakıtan. Türkiye’ye zarar veriyorsun. Her şeyden önce de siyasete zarar veriyorsun.


 

687890cookie-checkİstifa et Unakıtan!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.