“İstifalar Brown’u dağıttı”

The Independent’a göre, yarınki Avrupa Parlamentosu ve belediye seçimlerinden sonra kabine revizyonu yapmaya hazırlanan Başbakan Gordon Brown istifalar ardından parti içindeki otoritesini yeniden tesis etmeye çalışıyor.

Gazete, partinin ileri gelenlerinin, hükümetteki bu kargaşa havasının, seçimlerden sonra Brown’ı devirmeye yönelik girişimlerin ortaya çıkması ihtimalini artırdığını söylediğini aktardı.

The Daily Telegraph ise, istifaların kritik seçimlerin hemen öncesinde büyük bir hükümet krizi yarattığını, İçişleri Bakanı’nın istifasının Başbakan’a ağır bir darbe indirdiğini belirtti.

Gazeteye göre, Jacqui Smith, ülke siyasetinde yaklaşık bir aydır büyük çalkantı yaratan ödenek skandalı sonrası istifa baskısı altındaydı. Kızkardeşinin evini kendi kaldığı evmiş gibi göstererek bazı giderleri devlete fatura etmekle suçlanan ve kocasının izlediği iki porno filmin parasını da devlete ödettiren Smith’in istifa kararı Brown’ın revizyon planlarını etkiledi.

Financial Times da, istifa dalgasıyla ilgili manşetinde bakanların “gemiyi terk etmeye başladığını” öne sürdü.

The Guardian ise başyazısında genel seçimler için İşçi Partisi’nin önünde daha bir yıl olduğunu hatırlatarak Gordon Brown’ın bunu heba etmemesi için istifa etmesi gerektiğini belirtti.

1205590cookie-check“İstifalar Brown’u dağıttı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.