‘İstihbarat, Müslümanlar’a gözdağı veriyor’

Ramazan ayının bitmesi dolayısıyla geçren hafta sonunda Sydney’de yapulan toplantıda konuşan Australian Muslim Civil Rights Advocacy Network Başkanı Waleed Kadous, görüştüğü çok sayıda müslümanın toplumdan yalıtılmaktan şikayet ettiğini söyledi.

Yurt dışında meydana gelen olayların burada yaşayan Müslümanlara yönelik önyargıları artırdığını kaydeden Kadous, “Bize gelen bilgilere göre ASIO birçok kişiyle görüşüyor. Bu görüşmeler Müslümanlarda hedef oldukları duygusu yaratıyor” diye konuştu.

Federal Çokkültürlülük Bakanı John Cobb, hükümetinin, Müslümanların rahatsız edilmemesi ve ırkçılıktan korunması için elinden gelen çabayı sarfedeceğini söyledi.

Bu toplumun psikolojik baskı altında hissetmesini anladığını kaydeden bakan, “Yeni çıkarılması söz konusu olan yasalar, toplumun diğer kesimlerindeki bazı kişilerde olduğu gibi Müslüman toplumdan bazı kişilerde de endişe yaratıyor. Ancak Müslümanlar dahil toplumun büyük bir çoğunluğu hükümetin aldığı anti terör tedbirlerini destekliyor” diye konuştu.

FOTOĞRAF: Valeed Kadous

1118960cookie-check‘İstihbarat, Müslümanlar’a gözdağı veriyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.