Sıtkı, Türk Diasporası toplantısına katılacak

N.İbrahimov imzasıyla İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Sıtkı’ya gönderilen davetiye şöyle:


Sayın Akmen Sıtkı,


Azerbaycan ve Türk diaspora teşkilatları arasında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olarak son yıllarda elde edilmiş başarılar halklarımızın yüzyıllara dayanan kardeşlik ilişkilerinin pekişmesine katkısını vermektedir.


2007 yılında Bakü`de düzenlenen Azerbaycan ve  Türk Diaspora Teşkilatları Başkanlarının I Forumu`nun yanı sıra, XI Türk Devlet ve Topluluklarının  Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayı bu ilişkilerin tarihinde yeni birer aşamanın başlangıcı olmuştur. 


Azerbaycan ve Türk Diaspora Teşkilatları Başkanlarının I Forumu`nun Bakü Beyannamesine uygun olarak, 27 Mart 2008 tarihinde  Dünya Azerbaycan ve Türk Diaspora Teşkilatları Koordinasiyon Konseyi toplantısının yapılması planlanmaktadır. Toplantıda Koordinasyon Konseyinin Eşbaşkanları seçilecek,  Azerbaycan ve Türk diasporaları arasında işbirliğinin geliştirilmesi bağlamında önümüzdeki görevler belirlenecek, halklarımızın tarihi ve bu günkü hayatıyla ilgili gerçeklerin dünya kamuoyuna duyurulmasına yönelik yeni yöntem ve teknikler tartışılacaktır. Koordinasiyon Konseyinin üyesi  olduğunuz için  sizi Organizayon Komitesi adından  26-28 Mart 2008 tarihleri arasında Berlin`de  düzenlenecek toplantıya davet ediyor, katılımınızdan onur duyacağımızı bildiriyoruz.”


FOTOĞRAF: Sıtkı 8 aylıkken ve günümüzde…

810790cookie-checkSıtkı, Türk Diasporası toplantısına katılacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.