Stratejik ortaklık Rum kesimini kızdırdı

Rum radyosunun haberine göre Hükümet Sözcüsü Vasilis Palmas, mevcut havanın ziyaretin gerçekleştirilmesi için uygun olmadığını söyledi ve Markulli’nin 3 Kasım’da yapılması programlanan ziyaretinin iptal edildiğini açıkladı.


Palmas, konuyu ele alan hükümetin, uygulandıkça açıklanacak olan çeşitli düzeylerde kararlar aldığını da söyledi.


Annan Planı’nın reddedilmesinden sonra Rum tarafına yönelik olumsuz bir hava şekillendiğini belirten Palmas, bazı ülkelerin referandumdaki tavırlarından dolayı Kıbrıslı Türklerden yana tavır sergilediğini kaydetti. Palmas ayrıca bazı ülkelerin “sahte devletin” yükseltilmesi eğiliminin bulunduğunu da savundu ve bunun “Lefkoşa’nın panik olacağı anlamına gelmediğini” söyledi.


Bazı ülkelerin Annan Planı’nı gündeme getirmeye çalıştığına ilişkin bir soru üzerine Palmas, bazı ülkelerin, hareketleriyle, geçmişte reddedilen çözüme boyun eğmesi için Rum hükümetine baskı yaptığını belirtti. Palmas “sahte devletin yükseltilmesinin” Kıbrıs sorunun çözüm çabaları için “mezar taşı” olduğunu iddia etti, ismini vermediği bazı ülkelerin Kıbrıs sorununun çözümüne de yardımcı olmadığını belirtti.


MARKULLİ


Rum Dışişleri Bakanı Ertao Kozaku Markulli ise RIK’e yaptığı açıklamada Londra ile Güney Kıbrıs arasındaki ilişkilerin ileriye götürülmeye çalışıldığı bir dönemde İngiltere tarafından yapılan bu hareketi kabul edilemez olarak nitelendirdi.


Markulli, yabancı çevrelerin 2004’te başlayan “sahte devletin yükseltilmesi” çabalarının sürdüğünü de söyleyerek, bu tür hareketlere kararlıkla tepki göstermeleri için siyasi dinamiklere çağrıda bulundu.


Markulli ayrıca 10-11 Kasım tarihlerinde Şam’a gideceğini belirtti, Gazi Mağusa-Lazkiye arasındaki seferlerden dolayı ortaya çıkan sorunların çözümlenmesi temennisinde bulundu.

703640cookie-checkStratejik ortaklık Rum kesimini kızdırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.