Straw, Türk ve Kürt azınlıktan oy istedi

İkinci dilin Türkçe olduğu Enfield’de Türkçe konuşan seçmenlerin artması ve geçen seçimlerde İşçi Partisi’nin az farkla kazanması Türkçe konuşan topluma politikacıların ilgisini artırdı.


Kuzey Londra, Enfield bölgesi’ndeki United Reform Church’ta düzenlenen toplantıya katılan Dışişleri Bakanı, bölgedeki Türkçe konuşan topluma İşçi Partisi’ne oy vermeleri çağrısında bulundu.


Kuzey Enfield milletvekili Joan Ryan’ın geçen dönem Türkçe konuşan toplum için yararlı çalışmalar yaptığını vurgulayan bakan, seçilmeleri durumunda yerel bazda bölgedeki Türk, Kıbrıs Türk ve Kürtlerin eğitimden konuta pek çok sorunun çözümü için çalışacaklarını söyledi.


TÜRKİYE’YE DESTEK SÜRECEK
Dışişleri Bakanı, dış politika konusunda da İngiltere’nin Türkiye’yi AB’ye tam üyeliğine destek verdiğini belirterek, Türkiye’nin insan hakları ve demokratik reformlarda kararlı adımlarıyla pek çok sorunun çözüleceğini, iktidara gelmeleri durumunda da Türkiye’ye olan desteklerinin süreceğini sözlerine ekledi.


Bakan Kıbrıs konusunda da Annan Planı’nın Rum kesimi’nce reddedilmesinin bir şanssızlık olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:


“Kıbrıs’ta bir tarafın istediğini diğer tarafın kabul edilmez bulmasından dolayı çözüm kolay değil. Sorunun çözülmünde bir noktaya gelindi. İşçi Partisi’nin yeniden iktidara gelmesi durumunda sorunun çözümlü için çabaları sürdürecektir” dedi.


İngiltere’deki Kıbrıslı Türkler’in Kıbrıs’ta söz verilen izolasyonların kaldırılması için 15 bin imza toplanılıp kendilerine sunulduğunun hatırlatılması üzerine Straw, “Yarım kalan işleri iktidara gelmeleri durumunda tamamlayacağız. Hep birlikte sorunların üstesinden geleceğiz” diye yanıtladı.


KÜRT SORUNU DEMOKRATİK ÇÖZÜM
Straw, Kürt sorunu ile ilgili bir soruya yanıtlarken de, “Almanya ve Fransa’nın altmış yıl önce ve İngiltere de Kuzey İrlanda’da büyük düşmanlıklar yaşanıyordu. Bunlar savaşarak değil demokrasi içinde çözüme kavuştu… Kürt sorununa kalıcı çözüm de demokrasi içinde bulunacaktır” dedi.


Milletvekili adayı Joan Ryan’da Türk, Kürt ve Kıbrıslılar’ın aktif ve çalışkan insanlar olduklarını belirterek haftasonu okulları, ev ve aile sorunlarının çözümü için bir dönem daha bölgede milletvekili olarak çalışmak istediğini belirterekTürkçe konuşan toplumun oylarını istedi. 

780300cookie-checkStraw, Türk ve Kürt azınlıktan oy istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.