Suç mağdurlarına devlet tazminatı

Hükümet tarafından meclise sunulan ve ardından da kabul edilen yeni yasaya göre, tecavüze uğrayan, soyulan veya saldırı sonucu yaralanan kisiler, resmen, devletten tazminat isteyebilecekler.
 
TAZMİNATLAR KİME ÖDENECEK?

Buna göre, cesitli saldırılara maruz kalarak yaralanan veya bu saldırılardan ekonomik olarak zarar gören mağdurlar, polisin  kanıt ve suçluları bulamaması ya da polisteki dosyaların kapanması durumunda 12 000 Zloty yaklaşık 4000 dolar tazminat almaya hak kazanacaklar.

İlk bakışta oldukca etkileyici görünen yeni yasa sayesinde Polonyalıların kendilerini daha güvende hissedecekleri düşünülüyor.

Varşova’da hukukçu Dagmara Woznikowski, yeni yasanın çözüm üretecegine inanmayanlardan birisi. Woznikowski’ye göre, adliyelerin tozlu raflarında birikmiş ve çözülmek için bekleyen binlerce dosya bulunuyor . Bu dosyalarda isimleri yer alan magdurlara devletin bu parayı ödemesi gerekiyor. Bu da içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Polonyalı gözlemciler de, ülkede suç oranının  düşük olduğunu ve  Polonya’nın bu tazminatları ödeyebileceği yorumunda bulundular.

Polonya polisinin 2004 yılı istatistikleri de, polisin ülkede gerçekleşen bütün tecavüzlerden yüzde 82’sini çözdüğünü ve yüzde 16’sının da beklemede olduğunu ortaya koyuyor. İstatistiklerde, soygun olaylarıyla ilgili dosyaların yüzde 75’inin kapandığı ve ani saldırı olaylarına karşı polisin üstün başarı sağladığı yer aldı.

1121590cookie-checkSuç mağdurlarına devlet tazminatı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.