Suikast emrini polis mi verdi?

Hayal’in avukatına yakın kaynaklardan Akşam’ın edindiği bilgiye göre, Samsun Emniyeti’nde Samast’ın cebinden çıkarıp açtığı bayrak adeta bir şifre mesajı taşıyordu. Hemen her cümlesinde Erhan Tuncel’e küfür eden Hayal, cezaevinde avukatına, Erhan Tuncel’in Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yahya Öztürk’ten kendisine getirdiğini iddia ettiği şu mesajı iletti: “Bu bayrak yere düştü, bayrağı kaldırmak Erhan ve Yasin’e düşmüş görevdir.” Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde çekilen görüntülerde cebinde taşıdığı bayrağı çıkararak poz veren tetikçi Ogün Samast ise “bayrağı yerden kaldırdık” mesajı veriyordu.


AVUKATIN İZİNDE


Yasin Hayal’in 2004’te McDonald’s olayından sonra avukatlığını yapan Trabzon Barosu’na kayıtlı Fatih Çakır’ın İstanbul’a geleceği bilgisini edinen Akşam, Avukatı Trabzon’dan takibe aldı. Avukat Çakır 8 Şubat sabahı uçakla İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı’ndan ayrılan Fatih Çakır, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne giderek soruşturmayı yürüten savcı ile görüştü. Ardından Vatan Caddesi’ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne giden Avukat Çakır, daha sonra polislerle birlikte yeniden adliyeye giderek Savcı Fikret Seçen ile görüştü. Akşam’ın adım adım takip ettiği Avukat Fatih Çakır dün de Tekirdağ F Tipi Cezaevi’ne giderek müvekkili Yasin Hayal ile yaklaşık 1 saatlik bir görüşme yaptı.


TEM’Cİ BÜYÜK ABİ


Konuşmaya çalıştığımız Avukat Çakır, hiçbir bilgi veremeyeceğini belirterek, “Dosyada gizlilik kararı var. Bu konuda hiçbir bilgi veremem” dedi. Dosya üzerindeki gizlilik nedeniyle sorularımızı yanıtlamaktan kaçınan avukat Çakır’ın çevresinden edinilen bilgiye göre, Yasin Hayal görüşmede avukatına cinayetin sır perdesini aralayan bilgileri anlattı. Akşam’ın avukata çok yakın kaynaklardan öğrendiği bilgiye göre cinayetin “büyük abi”si Trabzon TEM Şube Müdürü Yahya Öztürk’tü. Hayal, avukatı Çakır’a, “Erhan Tuncel bana Trabzon TEM Şube Müdürü Yahya beyin ‘Bu bayrak yere düştü, bayrağı kaldırmak Erhan ve Yasin’e düşmüş görevdir’ sözlerini iletti” dedi.


EMNİYET VE MİT İDDİALARI REDDETMİŞTİ


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Hayal’in avukatına anlattığı belirtilen bilgilerin, cumhuriyet savcıları tarafından alınan Hayal’in ifadelerinde bulunmadığını duyurdu.


MİT Müsteşarlığı ise, Hayal’in ifadelerine ilişkin ”Teşkilatımızın kurumsal anlamda herhangi bir bağlantısı söz konusu değildir” açıklamasında bulundu. Açıklamada, ”Anılan yayınlarda, Yasin Hayal ile temas ettiği öne sürülen İhsan/İsmail Kasap isimli bir personelimiz de bulunmamaktadır” denildi. Emniyet Genel Müdürlüğü de, Trabzon TEM Şube Müdürü’nün cinayetin azmettiricisi olduğu yönündeki iddianın doğru olmadığını belirterek, “TEM Şube Müdürü’nün olayla ilgili olduğu iddiaları kesinlikle gerçek dışıdır” dedi.


Öte yandan Yasin Hayal’in avukatı Fatih Çakır, kendi bilgisi dışında Akşam’ın ulaştığı ve manşetine taşıdığı müvekkili ile görüşmesine ilişkin bilgiler konusunda dün geceye kadar hiçbir resmi makamın kendisini aramadığını söyledi. Çakır, müvekkili ile görüşmesinde aldığı bilgileri yarın Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edip, iddiaların araştırılması talebinde bulunacağını açıkladı. Süleyman ARIOĞLU-Murat ALHAN Akşam / İSTANBUL 

1038910cookie-checkSuikast emrini polis mi verdi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.