Suikast soruşturmasında 8 askere gözaltı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda şunlar kaydedildi:

”Yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında dün akşam (25.12.2009) Saat 19.30’dan itibaren, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları nezaretinde bir arama yapılmıştır.

İlgili kanun ve mevzuat uyarınca aranan yerin askeri mahal olması nedeniyle arama Cumhuriyet Savcıları nezaretinde Merkez Komutanlığı görevlileri tarafından icra edilmiştir.

Sabah Saat 05.46’da sona eren aramayı müteakip burada görevli 8 askeri personel gözaltına alınarak, Ankara Merkez Komutanlığına götürülmüşlerdir.”

SEFERBERLİK TETKİK KURULUNDA ARAMA

Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığında dün terör ve organize suçlara ilişkin soruşturmalara bakmakla görevli 3 Cumhuriyet Savcısının eşliğinde arama yapıldı. Aramada, askeri savcı da hazır bulundu.

Arama sırasında, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimi de Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığına geldi.

Geçen cumartesi günü gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan iki subayın bürosunda yapılan aramada, bazı belge ve dokümana el konulurken, bu kişilere ait bürolardaki bilgisayarların harddiskleri de kopyalandı.

1228100cookie-checkSuikast soruşturmasında 8 askere gözaltı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.