Suikast uçakları izinli gitmiş

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Macaristan’da bir Suriyeli iş adamına yönelik operasyona katıldıkları iddia edilen 2 İsrail uçağına ilişkin bir açıklama yaparak, “Genelkurmay Başkanlığı’nın müsaadesi ile söz konusu uçaklara Türkiye Havacılık Bilgi Yayını (AİP)’nda belirtilen kurallara uyması, Türk hava sahasında hava yollarını kullanması, havada yakıt ikmali yapmaması, foto/keşif ve istihbarata yönelik elektronik teçhizat bulundurmaması koşulları ile uçuş izni verilmiştir” dedi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:
“Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın 04 Mart 2010 tarihli, DHGY/422688 sayılı yazısı ile İsrail’in iki adet Gulfstream tipi askeri uçağına, Nevatim/İsrail – Budapeşte/Macaristan – Varna/Bulgaristan – Nevatim güzergahında 17 Mart 2010 tarihinde Türk hava sahasından üst uçuş izni verilmesi talebi alınmıştır.

Genelkurmay Başkanlığı’nın müsaadesi ile söz konusu uçaklara Türkiye Havacılık Bilgi Yayını (AİP)’nda belirtilen kurallara uyması, Türk hava sahasında hava yollarını kullanması, havada yakıt ikmali yapmaması, foto/keşif ve istihbarata yönelik elektronik teçhizat bulundurmaması koşulları ile uçuş izni verilmiştir.

Bu kapsamda; İsrail’e ait iki adet Gulfstream tipi askeri uçak, 17 Mart 2010 Çarşamba günü Türk hava sahasına Güneybatı kısmında bulunan “TOMBİ” noktasından saat 09.35’te giriş yapmış ve kuzeybatı kısmında bulunan “MAKOL” noktasından saat 10.30’da terk etmiştir. Aynı uçaklar dönüş rotasında Türk hava sahasına “RİXEN” noktasından saat 13.30’da giriş yapmış ve “TOMBİ” noktasından saat 14.20’de terk etmiştir.”

1237740cookie-checkSuikast uçakları izinli gitmiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.