Sultanahmet Meydanı’nda patlama

Cami yakınlarında bir turist grubunun içine giren bir canlı bombanın patlamaya neden olduğu iddiası doğrulanmadı.

İstanbul Sultanahmet’te polise yönelik canlı bomba saldırısı meydana geldi. Patlama sonucu, 10′u aşkın vatandaşın öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Sultanahmet’te saat 10:20′de meydana gelen patlamanın şidddetiyle Dikilitaş’ta devriye görevi yapan bir polis aracı devrildi. Olayın şokunu atlatan vatandaşlar, aracı çevirerek, yaralı polislerin tahliyesini sağladı. Yaralı vatandaşlar ve polisler, bölgeye sevk edilen ambulanslar ile hastanelere sevk edildi.

CANLI BOMBA SALDIRISI!

Polis telsizinden yapılan anonsun ardından, patlamanın meydana geldiği alana itfaiye ekipleri ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü (OYİ) ekipleri, patlamanın “canlı bomba” olabileceğine işaret eden düzenek parçaları buldu.

Sultanahmet’te Dikilitaş’ın çevresinde araç giriş-çıkışına izin verilmiyor. Bölgeye giden İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri ile Bomba İmha Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Sultanahmet’teki saldırıda yaralananların büyük bir bölümü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Şenol GEZER / Sözcü

1475270cookie-checkSultanahmet Meydanı’nda patlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.