Suçlu diyeceksiniz……

Konuşmanıza lüzum kalmayacak. Bakış ve davranışlar yetecek. Anlayacaksınız, o da ayaklananlardan. Çok geçmeden tuhaf birşeylerin varlığını hissedeceksiniz. Konuşamayacaksınız, görmeyecek hatta duymayacaksınız. Sürükleneceksiniz. Nereye sürüklendiğinizi bilmeyeceksiniz. Gerçi siz kendinizden eminsiniz elbet. Ama ne var ki birşeyler sizi başdöndürücü bir hızla bir uçuruma doğru sürükleyecek. Durdurmak için çok geç kalacaksınız. Kalbiniz göğsünüzde deli gibi atacak.
Suçlu diyeceksiniz: Suçlu duygular. Kalbinizi deli gibi attıran, başınızı döndüren, içinizde mevsimler değiştiren, kıyısı olmayan denizlere açılmak isteyen duygular.

İçinizden bir ses seviyorum diyecek, özlüyorum. Bazen delicesine sinirleneceksiniz. Hem ölesiye isteyecek hem reddedeceksiniz. Hem anlaşmaya, affetmeye hazır hem de ölesiye kızgın olacaksınız. Bu geliş gidişleri, bu ritimsiz ezgileri anlayamayacaksınız. Beyninizin tüm kıvrımları meşgul olacak. Yorulacaksınız.

Belki uzak düşeceksiniz ve bir kişinin yokluğu tüm dünyayı yokmuş gibi yapacak. Tuhaf, bir bakacaksınız yakınlaşmışsınız. Uzaklaşıyorum derken yaklaşacaksınız. Anlamayacaksınız. Ve birgün içinizden başka bir sesin, daha ezgili, daha dirençli bir sesin yükseldiğini duyacaksınız. Derine daha derine, durmadan derine in diyen bir sesi. Kafa sesinizi. Ve sonra… Sonra sevdiğinizi değil nasıl sevdiğinizi anlatmak isteyeceksiniz hep. Onu nasıl sevdiğinizi anlatan kelimeleri sıralayacak kafanız. Hergün yeni bir kelime bulacaksınız. Şaşıracaksınız, bulduğunuz kelimelerin kalbin söylediklerinden daha tatlı ve başdöndürücü olmasına. Durmak isteyeceksiniz, ama bir kez okşanan kafa durmayacak. Duyguların gelgitlerine inat o durmadan ilerleyecek. Duygular gibi kolay ayartamayacaksınız onu. Durmak isteyeceksiniz, olmayacak. Çok geç kalacaksınız. İtaat isteyecek kafa. Ona itaat ise anlatılamaz bir sıkıntı verecek size. Cennet ve cehennem yanyana gelecek ve siz Dante’yi bile hor göreceksiniz.

Suçlu diyeceksiniz: Suçlu kafa. Suçlu herşeyi yaşatan, sürdüren kafa. Bir kere okşanan kafayı duygular gibi kolay durduramayacaksınız. Kıyısı olmayan denizlere açılacak kafa. Kalbiniz deli gibi atacak, başınız dönecek, bir bakış ruhunuzun en karanlık noktalarına kadar inecek ve içinizden bir ses hergün, hiç durmadan tatlı ve başdöndürücü yeni kelimeler fısıldayacak size.

746090cookie-checkSuçlu diyeceksiniz……

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.