Suna Atun’dan ‘Kıbrıs Türk Hiciv Antolojisi’

SAMTAY Vakfı sahibi Araştırmacı-Yazar Suna Atun, Kıbrıs Türk edebiyatında hiciv şiirlerini bir kitapta topladı. Alanında bir ilki oluşturan “Kıbrıs Türk Hiciv Antolojisi”isimli kitap, SAMTAY Vakfı’nın 14’üncü kitabı olarak okurlarla buluşuyor.


Yazarın uzun erimli araştırmasının ürünü olan kitapta, 1834’den 2004’e kadar yaklaşık iki asırlık hiciv şairleri ile  şiirleri kronolojik olarak veriliyor. Belgelerle desteklenen kitapta, Kıbrıs Türk edebiyatında ilk hiciv  şiir örneklerinde kullanılan takma isimler  ve bu imzaların hangi şairlere ait olduğuna ilişkin bilgiler de yer alıyor.


3 bölüm halinde hazırlanan kitap, 31 hiciv şairi ve şiirlerini içeriyor. Harid Fedai, Mahmut İslâmoğlu, Özker Yaşın, Osman Türkây, Fuat Veziroğlu, Nevzat Yalçın  kitaptaki şairlerden sadece bazıları…       


Kapağı Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Hüseyin Çakmak tarafından hazırlanan 512 sayfalık ve 15 x 20.5 cm boyutlarındaki kitap, 9 Aralık Cuma akşamı Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenecek törenle basın, hiciv şairleri ve sanatseverlerle buluşacak.

684680cookie-checkSuna Atun’dan ‘Kıbrıs Türk Hiciv Antolojisi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.