Suriye çekiliyor. ABD ‘bahane’ arıyor?

Haber ajansları; görgü tanıkları, aralarında büyük bir askeri üssün bulunduğu tüm diğer askeri mevzilerin dün gece boşaltıldığını ve binlerce asker ile yüzlerce aracın Suriye’ye geçtiğini bildirdiler.

Suriye birliklerinin, bu hafta içinde kabul edilen aşamalı çekilme planı çerçevesinde Beyrut bölgesinden evlerine dönüşlerinin sürdüğü de gelen haberler arasında yer alıyor.

Görgü tanıkları ve güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Suriyeliler, Trablus kentinin içindeki ve civarındaki iki büyük istihbarat bürosunu ve iki askeri mevziyi boşaltmadı. Ancak bu aşamanın da 24 saat içinde tamamlanabileceği belirtildi.

ORKESTRA ŞEFİ ABD

Geçen haftalarda İran ve Suriye dosyasıyla Avrupa ve Rusya’ya kulis gezisi yapan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Suriye aleyhine yaptığı açıklamalar Başta BM Genel Sekreteri Kofi Annan, AB ülkeleri ve Türkiye tarafından da yinelenmişti.

ABD Başkanı George W. Bush katıldığı Brüksel’deki NATO toplantısı ve sonrasındaki görüşmelerde de Orta Doğu ve Suriye’ye yönelik “şahin” politikasını kabul ettirme kulisi yapmıştı.

Eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri’nin 14 Şubat’ta öldürülmesi üzerine, Lübnan’daki askerlerini çekmesi için Şam yönetimi üzerindeki baskı artmıştı. Şam yaptığı açıklamada Hariri’nin öldürülmesinin Suriye karşıtı bir provakasyon olduğunu açıklamıştı. 

İLGİLİ HABERLER:

Ankara miyoptu hipermetrop da oldu

Esad: Beni Saddam’la karıştırmayın

ABD: Suriye’nin açıklaması yetersiz

Savaş karşıtlarının Suriye gezisi…

Annan: Suriye Lübnan’dan çekilsin

 

1100870cookie-checkSuriye çekiliyor. ABD ‘bahane’ arıyor?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.