“Suriye ve Irak’ta 624 sivili öldürdük”

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon, Suriye ve Irak’ta düzenlenen saldırılarda en az 624 sivili yanlışlıkla öldürdüğünü itiraf etti.

(Sputnik) – Koalisyonun açıklamasına göre, Suriye ve Irak’ta IŞİD’e karşı yürütülen Doğal Kararlılık operasyonunun başından bu yana en az 624 sivil hayatını kaybetti.

Ölü sayısının haziran ayına ait olduğu belirtilen açıklamada, koalisyon yönetiminin 424 sivilin öldüğüne dair bilgileri araştırdığı kaydedildi.

KOALİSYONUN AÇIKLADIĞI RAKAMLAR DÜŞÜK BULUNUYOR

Koalisyonun açıkladığı sivil kayba ilişkin rakamlar, gerek hükümet gerekse de bağımsız gözlemciler tarafından son derece düşük bulunuyor.

Suriyeli parlamenter Muhammed el Hüseyin, daha önce Sputnik’e yaptığı açıklamada “Koalisyonun açıklaması gülünç. Zira koalisyon uçaklarının bombardımanları, Suriye ve Irak’ta on binlerce sivilin ölümüne yol açtı. Sunulan rakamlar karşısında şaşkınız çünkü sadece Rakka’da bombardımanlardan birinde kentteki 700’den fazla silahsız kişi hayatını kaybetti” demişti.

Suriyeli parlamentere göre, söz konusu iki ülkede koalisyonun saldırıları sonucunda en az 20 bin sivil hayatını kaybetti.

2110880cookie-check“Suriye ve Irak’ta 624 sivili öldürdük”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.