Suriye karşıtı Lübnanlı vekil öldürüldü

Lübnan televizyonları LBC ve Future, Suriye karşıtı Tüeyni’nin bombalı saldırıda öldüğünü duyurdu.

Polis, Tüeyni’nin öldüğü haberlerini henüz resmi olarak doğrulamazken, daha önceki açıklamalarda saldırıda 4 kişinin öldüğü belirtilmişti.

HASAR

Bölgeden gelen haberlerde, Beyrut’ta nüfusun çoğunluğunu Hıristiyanların oluşturduğu sanayi bölgesi Mekalis’teki patlamada zırhlı bir aracın zarar gördüğü bildiriliyor. Patlamada bazı araçların ve çevredeki dükkanların alev aldığı, binalarda hasar meydana geldiği kaydediliyor.
   
Kurtarma görevlilerinin yaralıları hastaneye kaldırmaya çalıştığı, polisin bölgeyi kordon altına aldığı bildirildi.
   
Patlamanın meydana geldiği, nüfusun çoğunluğunu Hıristiyanların oluşturduğu sanayi bölgesi Mekalis’in, eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri suikastını soruşturan BM heyetinin bürosunun birkaç kilometre uzağında olduğu belirtiliyor.
   
Lübnan’da son aylarda meydana gelen bir dizi patlama, basın yayın organları tarafından Hariri suikastıyla bağlantılandırılarak, saldırılar soruşturmayı engelleme çabaları olarak nitelenmişti.
   
Bugünkü patlamadan birkaç saat önce, BM soruşturma heyetinin başkanı Detlev Mehlis’in soruşturmayla ilgili son raporunu BM Genel Sekreteri Kofi Annan’a sunduğuna dikkat çekiliyor.
   
Mehlis’in, önceki ayki raporunda, şubat ayında düzenlenen Hariri suikastına Suriyeli ve Lübnanlı istihbarat servislerinin karıştığı ima edilmişti.

1120150cookie-checkSuriye karşıtı Lübnanlı vekil öldürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.