Suriye sınırında: Gittim ve gördüm

Depreme benziyor, ama bir farkla, topraklarinda bitmek bilmez buyuk patlamalar var. Hic bitmiyor, kucaklayacak sahip cikacak buyukleri yok. Coluk, çocuk, büyük, küçük, yaşli, genc, anne, baba dinlemiyor Besar Esad. Vuruyor da vuruyor.

Herkes,disarida topluca yemek yiyor. Hava soğuk,fakat üşümüyoylar, kampa gelen ziyaretcileri sevgi ve ozleyerek karsiliyorlar. Sanki tanidik biri gelmis gibi.Ya da gelenler artik hep tanidik kalacakmis gibi. Cocuklar, hayat bu degil aslinda biliyorlar. Bir terslik var farkindalar ama olsun,annecikleri yanlarinda ya da yakinlari. Kolu bacagı bombada kaybolmus miniklerde var ne yazik. Ve annelerini almis acimasiz bir füze,onlar ne olacak kim sahip cikacak bitince bu arbede meçhul.

Çadirda yaşayanlari ziyaret ediyoruz. Yagmur sulari basmis topragi. Bir soba yaniyor ortada.Birkac haftalik bebek oksürüyor tron tron. Bir guzel kadin genç anne sobada makarna pişiriyor. Hemen ikram ediyorlar ne varsa evde. Istedikleri kabul gormek, sevilmek. Soguk ve ıslak o yerden çıkıyoruz daha iyi bir eve gidiyoruz. Otuz bir kisi ayni evde kaliyor. Evin kızı biraz Türkçe biliyor. Gelinler ogullar, çocuklar, bebekler ve anne. Hemen ikram basliyor,itiraz yok. Gonul koyuyorlar, çay icecek vaktimiz yok elma yiyoruz. Anne güzel bir kadin ancak vucudunda bomba patlamış, sırtı yok kalçaya kadar oyuk. Ağrıyor sırtı arada, gelinler ovuyor. Bu arada çadıra da eve de battaniye ve erzak götürdük. Çocuklara oyuncak dağıttık. Çocuklar çığlıklarıyla inlettiler etrafi. Alamayan ağlıyor. Bir kutuda iki oyuncak var. Bölüyorüm oyncakları, oyuncağını paylastigim kız küsüyor, almıyor omuz silkip gidiyor. Gizlice aglayacak biliyorum. Üzülüyorum.

Sınıra gidiyoruz. Suriye’ye de erzak gonderiyoruz. 100 tır o gun Suriye’ye gönderiliyor. Derken cankurtaran sirenleri ve hızla bir cankurtaran hastaneye doğru geciyor. Sınırdan yeni yaralılar kaçıyor ülkeme. Kilis’te başka bir hayat var. Gidip görmeden anlamak olmaz. Bebekleri öptüm, bir küçük kız bileziğini hediye etti bana.
O gun ne onları Suriye’li ne beni Türk düşündüm. Biz sadece insandık.

763170cookie-checkSuriye sınırında: Gittim ve gördüm

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.