‘Suriyeli muhalif albayı Türkiye koruyor’

Haberde, Albay el Esad’ın yeni kurulan Özgür Suriye Ordusu’nun komutanı olduğu belirtiliyor.

Justin Vela imzalı haberde, “Albay el Esad’ın Türk koruyucularının göz yummasıyla birlikte taraf değiştiren Suriyeli askerlerce kurulan bu güç, Beşar Esad rejimini askeri güç kullanarak devirmek istiyor” deniliyor.

Albay el Esad, Independent’a verdiği mülakatta, “Bizi tepki göstermeye zorladılar. Suriye içinde örgütlenmiş haldeyiz. Bizler askeriz ve çalışıyoruz. Gücümüz yavaş yavaş artıyor” dedi. Albay el Esad, Suriye ve Türkiye arasında gidip gelen aracılar sayesinde Suriye’deki subaylarla koordine olduklarını belirtti.

‘Suriyeli muhalif albay Türklerin korumasında’

Hatay’da Türk güvenlik görevlilerinin sürekli koruması altında yaşadığı aktarılan Albay el Esad, stratejisini güvenlik yetkililerine karşı gerilla tipi saldırılar ve suikastlerin oluşturduğunu söyledi. El Esad, geçen hafta öldürülen Suriye Müftüsü gibi, rejime yakın sivil isimlere karşı düzenlenen saldırıların sorumluluğunu üstlenmedi.

Şimdiye dek 200 bin kişilik Suriye Ordusu’ndan 10 ila 15 bin askerin taraf değiştirdiğini söyleyen Albay el Esad ayrıca, Suriye Ordusu’nda moralin düşük olduğunu ve gelecek haftalarda daha çok kişinin taraf değiştireceğini savundu.

Türkiye’nin geçen Cuma günü Suriyeli Kürt siyasetçi Meşal Temmo’nun öldürülmesini kınadığı da hatırlatılatan gazete, Temmo’nun Türkiye sınırında bulunan Kamışlı’daki cenazesine 50 binden fazla kişinin katıldığını, bu kalabalığın üzerine ateş açılması sonucu da beş kişinin öldüğünü aktardı.

1313760cookie-check‘Suriyeli muhalif albayı Türkiye koruyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.