Suriyeli yetkiliye deniz seferini sordular

Güney’de yayınlanan ulusal basın Suriye Dışişleri Bakanı Müsteşarı Faisal Mekdad’ın resmi görüşmelerine geniş yer ayırdı.


Haravgi ve diğer gazeteler; Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın dün Suriye Dışişleri Bakanı Müsteşarı Faisal Mekdad ile görüştüğünü ve görüşmede KKTC ile Suriye arasındaki deniz seferleri konusunun de ele alındığını yazdılar.


Habere göre Mekdad Hristofyas ile görüşmesinin ardından; KKTC ile Suriye arasındaki karşılıklı deniz seferlerine ilişkin bir soruya karşılık yaptığı açıklamada; “her şeyin bir çözümü vardır” yanıtını verdi.


Mekdad; Suriye hükümetinin bu konunun “Kıbrıs halkı için hassas bir konu olduğunu bildiğini” belirtirken “tüm bu anlaşmazlıkların çözümü için birçok yöntem vardır” şeklinde konuştu.


“Sadece bu konunun değil başka hiçbir konunun Kıbrıs-Suriye ilişkilerini bozmamasını umut ettiğini” de ifade eden Mekdad; Güney Kıbrıs ile Suriye arasındaki “mükemmel” ilişkilerin korunması gerektiğinin altını çizdi.
 
Gazete; Mekdad’ın ayrıca dün Rum Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu ile de görüştüğünü vurguladı.


Öte yandan Filelefheros haberi: “Seferler İçin Hiçbir Taahhüt Yok” başlığı altında verirken Suriye’nin Güney Kıbrıs ile ilişkilerindeki havanın iyileşmesini arzuladığını ancak Suriye ile KKTC arasındaki deniz seferleri konusuna, en azından şimdilik bir adım atmaya hazır olmadığının görüldüğünü yazdı.


Gazete; Mekdad’ın Hristofyas ile görüşmesinde KKTC-Suriye seferlerinin durdurulması yönünde hiçbir taahhütte bulunmadığını ancak konuyu ciddi bir biçimde ele alacaklarını söylediğini belirtti.


Diğer gazeteler konuya ilişkin haberleri şu başlıklar altında yansıttılar:


POLİTİS: Suriye-Yasadışı Seferler – Çözüm Getirmedi.
ALİTHİA: Suriyeliler Kıbrıs İle İlişkilerimiz Mükemmel Diyor.
MAHİ: Hristofyas Suriyeli Başkandan Dostluk Mesajı Aldı.

706790cookie-checkSuriyeli yetkiliye deniz seferini sordular

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.