Suudilere aktristli rüşvet

İngiltere’de BAE Systems adlı silah şirketinin, Suudi Arabistan ile bağlanacak milyarlık ihale için 60 milyon sterlinlik rüşvet fonu kurmasıyla ortaya çıkan tartışmalar, bu fondan bazı aktrislere de Suudi prenslerle arkadaşlık etmeleri karşılığında para ödendiği iddiasıyla büyüdü.
 
The Sunday Times, 60 milyon sterlinlik rüşvet fonundan, ihaleden sorumlu Suudi Prens Türki bin Nasser ve diğer Suudi yetkililere çeşitli ikramlarda bulunulduğunu ileri sürdü.


Gazete bu çerçevede iki İngiliz aktrist Anouska Bolton-Lee ve Karajan Malinder’e de Suudilerle arkadaş etmeleri karşılığında ödemeler yapıldığını yazdı.


Bolton-Lee ve Malinder’e ödemelerin yapıldığı dönemde iki ünlü oyuncunun Prens Türki bin Nasser tarafından Carlton Tower adlı otelde verilen partilere katıldıkları iddia edildi.


The Sunday Times, 60 milyon sterlinlik fondan iki aktrisin evlerinin konut kredisi ve kira ödemelerinin yapıldığı, kredi kartlarının hesap ekstrelerinin ödendiği ve özel hocalar tutularak Arapça dersi almalarının sağlandığını öne sürüyor.


Gazete, bütün bu ödemelerin Londra’daki bir emlak şirketi aracılığıyla yapıldığını da yazıyor. Bu tür iddiaların ilk kez ortaya atılmasının ardından, İngiltere’de faaliyet gösteren ağır dolandırıcılık birimi ihaleyle ilgili soruşturma başlatmıştı.


Ancak Suudi Arabistan Krallığından gelen diplomatik baskılar nedeniyle İngiliz hükümetinin geri adım attığı ve kraliyet başsavcısı Lord Goldsmith’in parlamentoya “milli çıkarlara hizmet etmediğini” gerekçe göstererek soruşturmayı durdurduğu belirtilmişti.


The Sunday Times, “Eğer soruşturma durdurulmamış olsaydı bu iki kadın mutlaka ağır dolandırıcılık masası tarafından sorgulanmış ve bu ödemelerin neyin karşılığında yapıldığı anlaşılmış olacaktı” diye yazdı.

801260cookie-checkSuudilere aktristli rüşvet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.