İsveç Başbakanı özür diledi

İsveç hükümeti, sağduyu çağrılarına kulak verdi. Başbakan, Müslümanların incinmesinden dolayı üzgün olduğunu belirtti. Lars Vilks isimli ressamın hakaretler içeren çizimlerinin bir gazetede yayınlanması üzerine sadece basın özgürlüğünden bahseden ve Müslümanların rencide olmasıyla ilgili acıları paylaşmaya yanaşmayan merkez sağ blok hükümeti lideri Başbakan Reinfeldt geri adım attı. Bütün dünyada İslam ülkelerinde İsveç aleyhine bir atmosferin oluşmaya başlaması ve ardından İsveç içindeki bazı siyasilerin ve akademisyenlerin sağduyulu olma ve Müslümanların inançlarına karşı anlayışlı olma çağrılarını dikkate alan Reinfeldt başkent Stockholm’de bugün Müslüman cemaatin temsilcileriyle bazı görüşmeler yaptı.

Stockholm’de bir camiyi ziyaret ederek bazı Müslüman temsilcileriyle görüşen Reinfeldt, “İsveç’te bulunan insanların, inançları her ne olursa olsun yan yana yaşayabilmesinin önemli olduğunu” söyledi. İsveç toplum modelinde karşılıklı saygı ve anlayışın önemli olduğunu vurgulayan İsveç Başbakanı, ifade özgürlüğünün de önemli olduğunu ve devredilemez bir hak olarak demokrasinin gereği olduğu belirtirken: “Provokasyona yönelik hareketler hiçbir zaman diyalogun önüne geçmemelidir” şeklinde konuştu.

Sözlerinin devamında karikatürlerden dolayı ülkede yaşayan bazı insanların kırıldığını bildiğini ifade eden Reinfeldt, ”Bundan dolayı üzgünüz” diye sözlerini tamamladı.

1157230cookie-checkİsveç Başbakanı özür diledi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.