İsveç polisine türban izni çıktı

İsveç Emniyet birimlerine polis  olarak alınan yabancılar görevleri sırasında isterlerse görevleri sırasında türban, kippe  veya benzeri dini  ve milli kıyafetler giyebilecekler.

İsveç Polis Örgütü Personel Müdürü Marie Andersson, İsveç’in en büyük gazetelerinden Dagens Nyheter’e yaptığı açıklamada, giysileri sadece renk ve göz estetiği açısından değerlendireceklerini, polis kadrosuna alınacak kadın ve erkeklerin isterlerse görevleri sırasında  başlarına  türban, kippe  veya benzeri  giysileri giyebileceklerini bildirdi.

Polisin yerli veya yabancı ayırımı gözetmeden  herkese eşit davranmak zorunda olduğunu bildiren  Andersson, İsveç polisine  herkesin güvenini sağlamak için böyle birr yola  gittiklerini söyledi.

Marie Andersson, İsveç’in bütün dinlere ve geleneklere saygılı bir ülke olduğunu belirterek yeni  uygulama sonuçlarını kendilerinin de merakla beklediklerini sözlerine ekledi..

Halen İsveçteki kamusal alanda ve  bütün okullarda türban, kippe gibi  giysiler serbestçe kullanılabiliyor. Başata sosyaldemokrat parti ve sol parti olmak üzere bütün partilerin belediye  meclislerinde  türbanlı bayanlar da görev yapıyor.
 
Ayrımcılık Ombudsmanı Katri Linna, polisin türban ya da başörtüsü takmasına izin verilmemesinin göçmen gruplarının polis olmasında caydırıcı rol oynayacağınısöyledi.

1124670cookie-checkİsveç polisine türban izni çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.