İsveç’e tüketici tepkisi

İsveç’ten gelen sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısının parlamentoda kabul edildiği haberi üzerine bir açıklama yapan Göktaş, Başbakan Erdoğan’ın İsveç gezisini iptal ettiğini anımsatarak, “Bizde ÇETKODER olarak Stokholm’de 30 Mart 2010 da gerçekleşecek olan tüketici şurasına katılmama kararı aldık” dedi.

55 İLİ GEZEREK AÇIKLAMA YAPTI

Aralarında Tunceli, Erzincan, Diyarbakır, Antalya, Isparta, Burdur, Kırşehir, Çankırı, Bolu, Denizli, Bursa, Zonguldak, Rize, Trabzon, Kars, Kilis, Edirne, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Manisa ve Eskişehir gibi illerin bulunduğu 55 ilde gerçekleştirdiği inceleme gezisinin ardından Ankara’da bir basın açıklaması yapan Göktaş, inceleme sırasında gördükleri eksikliklere değindi. İnsanca ve uygarca yaşamanın her bireyin hakkı olduğunu vurgulayan Göktaş, yatırım ve üretimin olmadığı ortamda bunun mümkün olmadığını ifade etti. Ülkedeki eğitim ve sağlığın büyük ölçüde sıkıntı içinde olduğunu ifade eden Göktaş, “Özellikle Eğitim ve öğretimde alt yapı sorunu giderilmeli, yeni bir eğitim ve öğretim sisteminin müfredatının çok acil planlanarak yürürlüğe sokulması gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

EĞİTİM VE SAĞLIĞA AYRILAN KAYNAK GİDEREK KÜÇÜLDÜ

Son yıllarda eğitim ve sağlık alanına ayrılan kaynakların giderek küçüldüğünü belirten Göktaş, Eğitim ve sağlığı özel sektöre bırakmanın ‘parası olan okusun olmayan okumasın ve sağlık hizmeti almasın’ anlamına geldiğini söyledi. Dernek olarak uyarıcı ve toplumsal kalkınmaya yönelik çalışmaları sürdüreceklerini belirten Göktaş, “Toplumun tüm katmanlarından bizim bu sesimize kulak vermelerini rica ediyoruz. Dünya durmuyor. Doğuda, Batıda hızla gelişmeler oluyor. Sanayisi ile teknolojisi ile dünyaya egemen olmak isteyenlerin oyunlarına gelmeden, kendi öz varlığımız ve kaynaklarımızı iyi kullanarak, hor kullanmadan, israfa yönelmeden, her alanda kalkınmayı sağlamak zorundayız. Önümüzdeki 20 yıl bizim ülkemiz için çok önemli. Kaybedecek tek bir dakikamız yok. Boşa vakit geçirecek zamanımız yok. Çalışmak, üretmek, istihdam yaratmak zorundayız. Herkes, her kişi, bilgi ve becerisini ortaya koymalı yatırıma, istihdama, üretime dönüştürmelidir ” dedi.

‘İSVEÇ’TEKİ TÜKETİCİ ŞURASINA KATILMAYACAĞIZ’

Önceki gün İsveç Parlamentosunda kabul edilen sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısını da değerlendiren Göktaş, “Dün akşam saatlerinde İsveç’de bir oy farkla ülkemiz ve devletimiz aleyhine alınan Ermeni soykırımı yasa tasarısı bizleri derinden üzmüştür. Bu hususta Başbakan ve ilgililerin takındığı tavrı destekliyoruz. Başbakan gezisini iptal etmiş, elçimizi çağırmıştır. Bizde ÇETKODER olarak Stokholm’de 30 Mart 2010 da gerçekleşecek olan tüketici şurasına katılmama kararı aldık” ifadelerini kullandı.

1501070cookie-checkİsveç’e tüketici tepkisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.