İsveçli öğrenci Olof Palme’yi bilmiyor

İsveç Televizyonu SVT, gençler başta olmak üzere İsveçlilerin geçmişle ilgili belleğini sorguluyor.SVT, başlattığı kampanya ile  özellikle gençlere “Olof Palme, John F. Kennedy ve Estonya  hakkında ne biliyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

Daha önce Güney İsveç’teki okullarda  yapılan benzer bir araştırmada  gençllerin büyük çoğunluğu, 28 Şubat 1986’da sinema çıkışında eşiyle birlikte caddede yürürken  silahlı bir saldırı sonucu ölen  eski Başbakanlarıyla ilgili   “Olof Palme kimdir?” sorusuna, “Tarihi bir şahsiyet” yanıtını verdiler. “Nasıl öldü?” sorusuna ise “Eceliyle öldü”, ya da “Trafik kazasında!” şeklinde yanıt verdiler.

Aynı gençlerin çoğunluğu, 22 Kasım 1963 yılında bir suikaste kurban giden  ABD Devlet Başkanı John F Kennedy ile ilgili “John F. Kenndy kimdir?” sorusunu ise  “Bir sinema sanatçısı” şeklinde yanıtladılar.

Gençlerin büyük bir bölümü de, 28 Eylül 1994’te Stockholm’e giderken batan  ve 852 kişiye mezar olan Estonya feribot faciasıyla ilgili soruya da “Estonya, İsveç’e komşu bir ülke yanıtını verdiler.

1123700cookie-checkİsveçli öğrenci Olof Palme’yi bilmiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.