İsveç’teki canlı bomba Iraklı çıktı

İsveç polisi canlı bomba hakkında henüz resmi açıklama yapmadı, ancak İsveç medyasında yer alan haberlerde, Stockholm’deki saldırıları gerçekleştirdikten sonra üzerindeki bombayı patlarak ölen 28 yaşındaki Iraklı’nın, internet paylaşım sitesi ”facebook”ta kendisini dindar biri olarak tanıttığı ve aynı sayfada El Kaide ile bağlantısı olan liderlerin linklerinin bulunduğu belirtildi.

Canlı bombanın 1992 yılında ailesi ile birlikte Irak’tan İsveç’e geldiği ve o yıllardan sonra İsveç’in güneyinde küçük bir kasabada yaşadığı, liseyi başarılı notlar ile bitirdiği, basketbol oynadığı kaydedildi. Canlı bombanın liseden sonra okumak için İngiltere’ye gittiği, 2004 yılında evlenip üniversiteyi de bitirdikten sonra tekrar İsveç’e döndüğü iki küçük kızı olduğu bilgisine ulaşıldı.

İsveç basınına konuşan canlı bombanın babası, oğlunun olay sabahı Cumartesi günü ikinci patlamada havaya uçan araba ile evini terk ettiğini belirterek, ”Oğlumu daha sonra telefonla birkaç kez aradık, ama telefonu kapalıydı” dedi.

SAVUNMA BAKANLIĞI PATLAMAYI BİLİYORDU İDDİASI

Bu arada, İsveç devlet ajansı TT’nin güvenilir kaynaklara dayanarak geçtiği bir haberde, İsveç Savunma Bakanlığının Stockholm’de Cumartesi akşamı gerçekleştirilen canlı bomba saldırısından birkaç saat öncesinden haberdar olduğu iddia edildi.

Savunma Bakanlığı haberi doğrulamadı. İsveç gazetelerinin internet sayfalarında bu akşam yer alan bir haberde, Savunma Bakanlığında çalışan bir görevlinin, Stockholm’de bir yakınına geçtiği mesajda, Cumartesi günü saat 17.00 civarında patlamanın gerçekleştiği Drottninggatan Caddesi’nde çok büyük bir olay olacağını belirterek, bu saatlerde bölgede bulunmamasını istediği bildirildi.

1270790cookie-checkİsveç’teki canlı bomba Iraklı çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.