İSVEÇ’TEN KISA KISA…

İsveç’te kuş gribi yayılıyor

Gribin ülkeye yayılması üzerine Posta merkezi ölü  kuşları taşımak için özel kuş tabutlar geliştirdi.

İsveç’te, geçen  hafta Oskarshamn bölgesinde baş gösteren kuş gribi ülkeye yayılıyor.

Bugün de ülkenin Karlskrona ve Oxelösund bölgelerinde 15 yeni kuş ölüsüne  rastlandı.

Tarım Bakanı Ann-Christin Nykvist, Oxelösund bölgesindeki çalışmaları yerinde izleyerek  görevlilerden bilgi aldı.

Tarım Bakanı Nykvist, İsveç’in çeşitli bölgelerinde her gün 10-15 yeni ölü kuşa rastlandığını, bugüne dek tahlile gönderilen kuş sayısının 150’ye yaklaştığını bildirdi.

Ölü kuşlar, kuş gribi hastalığının yanı sıra tehlikeli H5N1 virüsü taşıyıp taşımadıkları açısından da tahlil ediliyor.

Öte yandan İsveç posta merkezi de hastalığın ülkeye yayılması üzerine, ölü kuşları tahlil  merkezlerine  götürmek için özel  tabutlar geliştirdi.Kuşlar için hazırlanmış ve paketlendikten sonra dezenfekte edilmiş tabutlar sağlık merkezlerine özel posta ekipleri tarafından  götürülüyor


***

Stockholm’de bir cami avlusuna 3 günlük bebek bulundu

İsveç’in Başkenti  Stockholm’un  Södermalm bölgesindeki  bir camiye  3 günlük bir kız çocuğu  bırakıldı.

Sabah namazı için  camiye gelen  din görevlisi , caminin kadınlar  bölümünde bir bebek  sesi duyması üzerine polise haber verdi.Camiye gelen polis ,doktor ve  sosyal kurum yetkilileri  yaptıkları ilk incelemede  3 günlük olduğu  tahmin edilen kızın kundağına bırakılmış bir de mektup buldular. Ancak, mektubun içeriği açıklanmadı.

Hastanenin  çocuk servisine kaldırılan  bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Stockholm’deki hastanelerin doğum servislerindeki kayıtları incelemeye  alan polis, bebeğin DNA ve kan örneklerini inceleyerek anneyi bulmaya çalışacak.

Bebeğin onaylanmayan bir ilişki sonucu meydana geldiği  sanılıyor. Polis, bulunması halinde ailesinin baskısından korktuğu için  saklandığı tahmin edilen annenin kimliğini açıklamayacak.

***

Stockholm’un kar temizleme parası bitti

Bu yıl kışın çetin ve uzun geçmesi  nedeniyle İsveç’in  başkenti Stockholm’un  kar  temizleme hizmetleri  için ayrılan bütçesindeki  paranın  bittiği  açıklandı.

Belediye’nin kar temizlemekle  yükümlü birimin  sorumlusu Jan Ekman  2006 yılı için Stockholm’un cadde  ve sokaklarının  kardan temizlenmesi için  bütçede ayrılan 9 milyon kronun bittiğini söyledi.

Kışın bu kadar  uzun  geçeceğini  tahmin etmediklerini,yeni ödenek bulunamaması halinde önümüzdeki  günlerde kar temizleme  hizmetlerinde  sıkıntı  ile karşılaşılacağını söyledi.

1124680cookie-checkİSVEÇ’TEN KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.