İsviçre bankası UBS, İran’dan ayrılıyor

Dünyada sermaye piyasasını yönlendiren bankalardan UBS,  İran’dan ayrılıyor. UBS, ayrılmakla da kalmayıp büyük, küçük özel ve büyük bütün sermaye hesaplarını kapatma kararı da aldı.

UBS basın danışmanı Serge Steiner, Sonntags-Zeitung’a şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu kararı 2005 yılının sonbaharında aldık. İran Merkez Bankası ile ilişkileri, küçük büyük bütün hesapları iptal ediyoruz. Kararımızda ekonomik riziko büyük rol oynadı. Biz ayrılıyoruz ama diğer İsviçre bankası Credit Suisse şimdilik duruyor. Ayrılışımızın nedeni son günlerde İran’da geliştirilmekte olan atom enerjisi ile direk ilişkisi yok” dedi.
 
Bu konuda fazla bilgi vermekten çekinen  Serge Steiner, İranda’ki sermaye büyüklüğünü açıklamadı ve İran’ın son zamanlarda Dünya gözünde sakıncalı ülke konumuna düştüğünü belirtmekle yetindi.

Steiner, Suriye ile olan ilişkilerinde de bir kısıtlamaya gideceklerini sözlerine ekledi.

AÇIK GAZETE: ABD İran ve Suriye’ye resmi olmayan ekonomik ambargoya çokuluslu şirketler aracılığıyla başladı. UBS’nin İran’dan ayrılışı buna en iyi örnektir. Bir başka ipucu da ABD, BM’nin iki ülkeyi yalnızlaştırması için Güvenlik Kurulu’ndan ambargo kararı çıkartmak için Türkiye de dahil pek çok ülkeye ciddi baskı yapacaktır.

1122410cookie-checkİsviçre bankası UBS, İran’dan ayrılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.