İsviçre G-20’ye katılmıyor

İsviçre ajansı ATS’nin haberinde, Federal Maliye Bakanlığı sözcüsü Roland Meier, İngiliz hükümeti tarafından cuma günü yayımlanan katılımcılar listesinde İsviçre’nin bulunmadığını öğrendiklerini belirttiği açıklamasında, ”İsviçre davet almadı, resmi olarak ret de gelmedi” dedi.

G-20 ülkelerinin devlet ve hükümet başkanları Londra’da 2 nisanda bir araya gelerek mali piyasalarda denetim başta olmak üzere küresel mali krizi ele alacak. Dünyanın 21. büyük ekonomik gücü İsviçre, kasım ayında Washington’da yapılan G-20 zirvesine de katılmamıştı ancak, bu tarihten itibaren Londra’daki zirveye katılmak arzusunu sık sık dile getirmişti.

Meier, açıklamasında, ”AB ülkelerinin bir çoğunun vergi cennetleri kara listesi oluşturup, piyasanın işbirliği yapmayan aktörlerini cezalandırmak” arzusunu da öğrendiklerini de belirtti ve ”Gelişmeleri bekleyeceğiz. Gerekli olduğu halde, uygun zamanda pozisyon belirleyeceğiz” dedi.

G-7 üyeleri Almanya, Kanada, ABD, Fransa, İngiltere, İtalya ve Japonya’nın yanı sıra Türkiye, Güney Afrika, Suudi Arabistan, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Güney Kore, Hindistan, Endonezya, Meksika, Rusya, ve AB G-20 ülkelerini oluşturuyor.

1188950cookie-checkİsviçre G-20’ye katılmıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.