İsviçre’de baskıcı göçmen yasası onaylandı

İsviçre Adalet Bakanlığı açıklamasında, referandumda oy kullanan seçmenlerin yaklaşık yüzde 68’inin yasayla ilgili yeni önlemleri onayladığı kaydedildi.

İnsani örgütlere evsahipliği yapan tarafsız ülke İsviçre’nin, insani ününe zarar getireceği eleştirileri getirilen yeni göçmen yasasıyla ilgili İsviçre Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Thomas Christen, “Düş kırıklığına uğradık ancak bunun zor olacağını biliyoruz” dedi.

Christen, “İsviçre’nin, en katı göçmen yasalarından birine sahip olduğunu ve bunun ülkenin itibarına bir katkısı bulunmadığını” söyledi.

İltica etmek isteyenlerin pasaportu olmasının şart koşulduğu göçmen yasasındaki değişiklikler, parlamentodan geçmişti ancak muhalifler referanduma gidilmesi için yeterli sayıda imza toplamışlardı.

Daha önce uzun dönem iltica yasasının katılaştırılmasına ilişkin kaygılarını dile getiren BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMYK) tarafından yapılan açıklamada da, İsviçre’nin “kısıtlayıcı” yeni iltica kurallarını desteklemesinden üzüntü duyulduğu kaydedildi.

Yeni yasayı eleştirenler, yeni düzenlemelerin dünya çapındaki savaş kurbanları ve zulme uğrayanlara kapıyı kapatacağını, çünkü bu tür mağdur kişilerin yeni yasa uyarınca İsviçre’ye girdikten sonra 48 saat içinde geçerli kimlik belgeleri sağlayamayabileceklerini, işkence ya da tecavüz kurbanlarının ülkelerinden kaçarken bu tür belgelerini sağlamalarını beklemenin gerçekdışı bir beklenti olduğunu söylüyor.

1137260cookie-checkİsviçre’de baskıcı göçmen yasası onaylandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.