Syriza’da çatlak…

Atina’da kurtarma paketi karşıtı gösterilere müdahaleAtina’da kurtarma paketi karşıtı gösterilere müdahale
Ön anlaşma, 300 sandalyelik parlamentoda yapılan oylamada muhalefet partilerinin de oylarıyla, 64 ret oyuna karşı, 229 oyla kabul edildi. Oylamada 6 milletvekili de çekimser oy kullandı. Hükümet partisi Syriza’nın 149 milletvekilinden 32’si ret, 6’sınınsa çekimser oy kullanması, Başbakan Aleksis Çipras’ı zor durumda bıraktı.

Ret oy kullanan Syriza milletvekilleri arasında Ekonomı eski Bakanı Yanis Varufakis, Parlamento Başkanı Zoi Konstantopoulou ile Enerji Bakanı Panayotİs Lafazanıs de yer aldı. Çipras’ın kabinede değişiklik yapması bekleniyor.

82 milyar euroluk kurtarma paketi karşılığında onaylanan yeni yasal düzenlemeler, vergilerin artırılması ve emeklilik yaşının yükseltilmesini de öngörüyor.

Yunanistan Başbakanı Aleksik Çipras, oylama öncesi parlamentoda bir konuşma yaptı.
Çipras, kurtarma paketi için yaptıkları anlaşmaya inanmadığını söylemesine karşın milletvekillerinden önlemlere destek vermesini istedi.

Çipras, “Sorumluluklarımdan kaçmayacağım. Politik ve sosyal reformlar için elimden geleni yapacağım. Yolsuzluklara karşı savaşımızı da sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Kurtarma paketinin hayata geçirilmesi için Yunan Parlamentosu’nda bu ayın 22’sinde yeni bir oylama daha yapılacak.

1457840cookie-checkSyriza’da çatlak…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.