Söz Bizde belgeseline gala

Galanın açılışı Türkiye Londra Başkonsolosu Bahadır Kaleli, Lord King ve milletvekili Joan Ryan tarafından yapılacak.

Söz Bizde’nin basın bildirisinde şöyle denildi:

“Söz Bizde’ Britanya’nın bir cok yerinde ozellikle siyasetçiler ve karar verme yetkisine sahip mercilerce görünmez olan Türk gençliğini konu alan bir belgeseldir. Bu belgesel, doğru bir zamanda ülkedeki büyük çoğunluğu düşündüren temel sorunlara ışık tutacak bir şekilde hazırlanmıştır. Resmi istatistiklerde ki görünmezlik, özellikle bu grubun ihtiyaçlarının ve isteklerinin göz ardı edildiği ve bir çok yönden yaşamla ilgili hiç bir alanda dikkate alınmadıklarının ifadesidir. Belgelselde, gençlerin anne babalarının gelmiş oldukları ülkeyle ilgili, kendilerinin aitlik duyguları, kimlikleri, dini, kültürleri ve daha önemlisi Britanya’da Britanyalı olmaları ile ilgili duyguları anlatılmaktadır.

Belgeselde, gençlerle vatandaşlığa, milliyete, Britanyalı Türk olma kimliğine, yönderlik konusundaki düşüncelerine, önyargılı davranışlardan dolayı yaşadıkları tecrübelere toplum içinde ve dışında karşılaştıkları zorluklar ve imkanlara dair röportajlar (görüşmeler) yapılmıştır. Her iki dilde hazırlanmış olan bu belgesel mekan olarak İstanbul (Türkiye) ve Londra’da çekilmiştir.

Suncut Prodüksiyon Bu belgeselle ilgili araştırmayı, yapım ve yönetmenliğini üzerine almış olan Suncut, Londra’da kurulmuş ve ‘kar amacı gütmeyen’ bir prodüksiyon şirketidir. Suncut Prodüksiyon Şirketi, 2006 yılında, Londra Büyük Şehir Belediye binasında Londra Belediye Başkanı’nın da katıldığı ilk kez gösterilen kısa filminde yönetmenliğini başarıyla üstlenmiştir. Ardından, bu kisa film 2007 yılında, Brüksel’de Avrupa Parlemento binasında gerçekleştirilen ve çok büyük beğeniyle izlenen ‘Londra’da Türkler’ adlı sergi de gösterilmiştir.

Yapımcı ve yönetmen Semra Eren-Nijhar, aynı zamanda, 23 yılan beri İngiltere, Türkiye ve Avrupa’da sosyal siyaset konularında araştırmalar yapmış olan uluslarası tanınmış bir Sosyolog’tur ve yapımcı yönetmen Ersin Atlı ile birlikte bu belgeseli hazırlamıştır.

Ersin Atlı 8 yıldır bu sahada aktif şekilde çalışmakta olan tecrübeli bir yapımcı ve yönetmendir. Her iki yönetmen de tüm enerjilerini ‘Londra da Türk Gençleri’ adlı belgesel üzerine yoğunlaştırmak için bir araya gelerek çalışmalarını sürdürmüşlerdir.”

Bilgi icin:
E-posta: [email protected]
Tel: 07957 657 456
Fax: 020 3255 0081

FOTOĞRAF: Yapımcı yönetmenler Ersin Atlı ve Semra Eren-Nijhar

829150cookie-checkSöz Bizde belgeseline gala

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.